- Krekar blir trolig tiltalt for drapstrusler

PST har avsluttet etterforskningen av mulla Krekar.

MOT TILTALE:. PST har avsluttet etterforskningen av mulla Krekar, og etter det NRK erfarer blir mullaen trolig tiltalt for drapstrusler mot Erna Solberg. Foto: Adrian Øhrn Johansen/Dagbladet
MOT TILTALE:. PST har avsluttet etterforskningen av mulla Krekar, og etter det NRK erfarer blir mullaen trolig tiltalt for drapstrusler mot Erna Solberg. Foto: Adrian Øhrn Johansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken er oversendt til Statsadvokaten og etter det NRK erfarer blir mullaen trolig tiltalt for drapstrusler mot Erna Solberg.

PST ønsker ikke å kommentere saken utover at de har avsluttet etterforskningen i saken. Statsadvokat Jan Glent vil heller ikke si noe, utover at de har mottatt PSTs henstilling.

NRK erfarer at saken mot Krekar ikke blir henlagt og at Det nasjonale statsadvokatembete nå skal utferdige en tiltale i saken. Krekar kan bli tiltalt for drapstrusler mot Solberg, samt drapstrusler mot to andre norske borgere med kurdisk opprinnelse.

I tillegg mener PST at han har oppfordret til terrorhandlinger i offentligheten.

Det var under et møte med internasjonale presse sommeren 2010 at Krekar kom med uttalelsene mot Solberg.

- Min død vil koste det norske samfunnet. Om for eksempel Erna Solberg kaster meg ut av landet og er årsaken til at jeg dør, så vil hun lide samme skjebne, sa Krekar.

Selv hevder Krekar at han bare formidlet Koranens lære og sier via sin advokat at han er klar for en ny runde i rettssalen.

(NTB)