- Krekar er masseprodusent av fremmedhat

Sier Hans Geelmuyden.

Foto: Berit Roald / Scanpix
Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekars opphold i Norge har vært med på å sørge for at Norge har fått en strengere asylpolitikk, mener kommunikasjonsrådgiver Hans Geelmuyden.

— Mulla Krekar har vært en masseprodusent av fremmedhat i det norske folk, sier den profilerte seniorrådgiveren i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese tilVårt Land.

Geelmuyden er klar på hva han tror holdningsendringene fører til.

— Resultatet er en sterk innstramming i asylpolitikken, sier han.

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen tror også at Krekars tilstedeværelse har gått ut over norske muslimer.

— Det har ikke vært bra for norske muslimer å ha Krekar her. På en svært indiskré måte blir de satt i sammenheng med ham og hans synspunkter på demokrati og religion, sier professoren.

Valgforsker ved NTNU, Anders Todal Jenssen, er ikke enig i at Krekars tilstedeværelse som sådan har hatt innvirkning på norsk asylpolitikk, men mener Krekar har vært et retorisk kort det har vært lett å ty til.

— De som har vunnet på å ha mulla Krekar i Norge er de som argumenterer for en mest mulig restriktiv asylpolitikk. Han fremstår som reinkarnasjonen av de innvandrerne vi synes det er vanskelig å ha med å gjøre, sier valgforsker Todal Jenssen til Vårt Land.

Krekar opplyste denne uken at han ønsker å reise til Nord-Irak og han vurderer situasjonen som tryggere nå enn tidligere. Han tror han kan reise innen et år eller to, ifølge sin advokat Brynjar Meling.

Krekar, som kom til landet som kvoteflyktning i 1991, er utvist fra Norge, men er fortsatt her fordi norske myndigheter har forpliktet seg til ikke å sende ut personer som risikerer dødsstraff i hjemlandet.

(NTB)