Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar får være i fred under Obama-besøket

Selv om Høyesterett mener han er til fare for rikets sikkerhet.

IKKE EN TRUSSEL: Høyesterett har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet, men under Obama-besøket går Krekar fri. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
IKKE EN TRUSSEL: Høyesterett har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet, men under Obama-besøket går Krekar fri. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mannen som Høyesterett mener er til fare for rikets sikkerhet, mulla Krekar, får gå fritt rundt omkring i Oslo mens USAs president Barack Obama er i byen.

Verken Politiets sikkerhetstjeneste (PST) eller Oslo politidistrikt har noen planer om å arrestere Krekar under Obamas besøk, skriver Dagsavisen.

PST lager en egen trusselvurdering under Obama-besøket, men holder denne hemmelig. Alt informasjonssjef Martin Bernsen i PST vil si, er at den generelle terrortrusselen er lav.

- Terrortrusselen har holdt seg på samme lave nivå de siste to årene. I forhold til Obama-besøket vurderer vi trusselen fortløpende, og det er miljøer og enkeltpersoner vi selvfølgelig følger med på, sier Bernsen.

Politiets arrestasjon av Arfan Qadeer Bhatti denne uken kom som en følge av at han anses som ustabil, og på bakgrunn av informasjon av avlytting, men uten at det ble funnet trusler rettet mot Obamas besøk. Krekar blir ikke vurdert som noen konkret fare, da han sjelden forlater leiligheten sin og politiet til enhver tid har kontroll på ham.

Det er ikke nødvendigvis muslimske miljøer som det er størst grunn til å frykte under et slikt besøk, mener forsker Laila Bokhari ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

- Norge har vært heldig. Vi har ikke sett den radikaliseringen man har fått i andre land. Det kan være andre miljøer man må følge tettere - ekstreme dyrevernere, klimaforkjempere, gjengmiljøer og høyreekstreme miljøer, og ikke i forbindelse med terror, men at man kan få voldelige ytringer og demonstrasjoner som utarter seg, sier Bokhari.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media