Krekar fikk ikke medhold i ankesaken

Terrordømte mulla Krekar har anket den 12 år lange dommen mot ham. Fredag tapte han ankesaken i Italia.

IKKE MEDHOLD: Mulla Krekar anket terrordommen mot seg, men fikk ikke medhold. Her i forbindelse med et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
IKKE MEDHOLD: Mulla Krekar anket terrordommen mot seg, men fikk ikke medhold. Her i forbindelse med et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken vil nå trolig gå til den italienske høyesteretten, skriver TV 2, som først meldte om utviklingen.

Mulla Krekar, hvis egentlige navn er Najumuddin Faraj Ahmad, ble 26. mars utlevert til Italia etter at han i fjor ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging i landet. Italiensk politi mener 63-åringen har vært leder for Rawti Shaw, som skal være et terrornettverk.

Han anket dommen, og ankesaken skulle opprinnelig startet fredag 3. juli i byen Bolzano i Nord-Italia, men ble utsatt til 10. juli.

Ved 18.15-tiden fredag var kjennelsen klar - Krekar fikk ikke medhold i anken.

Meling: Bekrefter justismordet

Krekars italienske forsvarer, advokat Vittorio Plati, mener at det ikke eksisterer bevis for at Krekar har deltatt i et terrornettverk.

Aktoratet står imidlertid fast ved dommen gitt. De mener det er klare bevis for at 63-åringen er leder og grunnlegger av Rawti Shax, som europeiske politimyndigheter mener han har styrt fra sin celle i Kongsvinger fengsel.

- I loven går det tydelig fram at det ikke er nok å bare planlegge og omtale terrorisme. Det må også finnes fysiske bevis som underbygger dette, og det har vi ikke etter min mening her. Terror gjennomføres med fysiske midler, sier Plati til TV 2.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer