Krekar ført bort i håndjern

Politiet lekte katt og mus med pressen da de i kveld pågrep mulla Krekar og hans bror i en svært voldsom politiaksjon på Tøyen i Oslo. Krekar blir framstilt for fengsling i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekar ble omringet av tjenestemenn da han satt seg til motverge under arrestasjonen i går kveld.

Da Dagladet.no kom til Heimdalsgate 36 i Oslo, der Krekar oppholdt seg, satt Krekar på gulvet i trappoppgangen i bygården. Han var påsatt håndjern og omringet av flere politifolk. Krekar og hans bror ble kjørt vekk fra stedet i høy hastighet i en sivil politibil.

Varetektsfengsling

Politiet ønsket ikke å føre Krekar og hans bror ut av bygården mens media sto på utsiden.

En tjenestemann truet med å tilkalle forsterkninger for å pågripe et titalls fotografer og journalister om de ikke fjernet seg.

Etter en kort diskusjon trakk politiet trusselen tilbake, men planla i stedet en avledningsmanøver. Media ble lurt til å tro at Krekar ble ført vekk i en sidegate. Pressen sprang etter, men oppdaget at så ikke var tilfelle. I stedet ble Krekar og hans bror satt inn i en sivil politibil i en parallellgate til Heimdalsgata.

Skremt blikk

Dagbladet.no var som eneste medie tilstede da Krekar og hans bror ble ført ut av bygården i håndjern. De ble ledsaget av to sivile og tre uniformerte polititjenstemenn. De gjorde ikke noe motstand da de ble ført inn i politibilen.

- Dette er ikke et demokrati. Det er udemokratisk. Vi er blitt dårlig behandlet av politiet - veldig vondt, sa Krekars bror til Dagbladet.no da han ble satt inn i bilen.

Krekar forholdt seg taus og svarte ikke på Dagbladet.no sine spørsmål. Mulla Krekar så tydelig skremt og medtatt ut, nesten som en slagen mann.

- En skandale

Mulla Krekars advokat, Brynjar Meling reagerer meget skarpt på politiets opptreden under pågripelsen.

- Dette er en skandale. Jeg snakket med Krekar på telefon, og jeg kunne tydelig høre politiets opptreden i bakgrunnen.

Meling vurderer å innklage politiet til det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo).

Mulla Krekar framstilles for varetektsfengsling i Oslo forhørsrett i morgen, blant annet med den begrunnelsen at det foreligger en rømningsfare.

Dersom mulla Krekar blir funnet skyldig i terrorisme risikerer han 21 år fengsel.

DRAMATIKK: Her pågripes Mulla Krekar etter en dramatisk politiaksjon i går kveld.