- Krekar framstilles for varetekt

Umiddelbart etter at Høyesterett hadde avslått mulla Krekars anke, ble han pågrepet.

VARETEKT: Mulla Krekar er pågrepet og blir framstilt for varetektsfengling. Det er ventet at han blir sittende i varetekt fram til han blir utlevert til Italia.   Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VARETEKT: Mulla Krekar er pågrepet og blir framstilt for varetektsfengling. Det er ventet at han blir sittende i varetekt fram til han blir utlevert til Italia.   Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Vi har pågrepet mulla Krekar, og han vil bli framstilt for varetektsfengsling, bekrefter kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) overfor Dagbladet.

Den omstridte mullaen er begjært utlevert fra Norge av italienske myndigheter. Mulla Krekar er terrorsiktet i Italia.

Kommunikasjonsdirektør Hugubakken bekrefter overfor Dagbladet at formålet med pågripelsen av mulla Krekar er en eventuell utlevering av ham til Italia.

Begjært utlevert

Det var i november 2015 Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar ble siktet av italienske myndigheter for terrorplanlegging og begjært utlevert til Italia.

Italiensk antiterror-politi mener Krekar leder den islamske terrorgruppen Ratwi Shax.

Oslo tingrett behandlet først utleveringsbegjæringen, og konkluderte med at mulla Krekar, som ikke er norsk statsborger, kan utleveres. Mulla Krekar og hans faste forsvarer, advokat Brynjar Meling anket saken inn for Borgarting lagmannsrett, som opprettholdt Oslo tingretts avgjørelse.

Anker videre

Utleveringsbegjæringen ble deretter anket inn for Høyesterett, som nå har avvist saken. Noe som betyr at rettsvesenet har slått fast at det ikke er juridisk galt å utlvere mulla Krekar til Italia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer