SNAKKER: Mulla Krekar har gjort et intervju med Al Jazeera i Oslo. Han snakker om blant annet om Norge, nordmenn og hvordan det blir å bo på Kyrksæterøra, ifølge NRK. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SNAKKER: Mulla Krekar har gjort et intervju med Al Jazeera i Oslo. Han snakker om blant annet om Norge, nordmenn og hvordan det blir å bo på Kyrksæterøra, ifølge NRK. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Krekar har gjort et stort intervju med arabisk TV-kanal i Oslo: «Er offer for et satanistisk spill»

Inviterer til middag i Kyrksæterøra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er NRK som har fått tilgang til deler av intervjuet mulla Krekar skal ha gjort med den arabiske TV-kanalen Al Jazeera i Oslo. 

Der snakker den trusseldømte mullaen om sitt forhold til Norge og nordmenn, og hvordan det skal bli å bo på Kyrksæterøra, ifølge NRK. 

- Nå skal jeg være turist i det området, og jeg skal ta imot dem som de tar imot meg. Jeg skal lage kurdisk mat til innbyggerne, sier kurderen som kom fra Irak til Norge som kvoteflyktning i 1991. 

- Kommer aldri til å svikte landet  Videre sier han ifølge NRK at han er «offer for et satanistisk spill fra enkelte politikere som utnytter norsk islamofobi til egen vinning». 

- Før jeg kom til Norge, respekterte jeg landet. Selv om jeg har fått flere saker mot meg, så er mitt syn på det norske samfunnet at det er åpent, høykulturelt og rettferdig, sier han og fortsetter:

- På kurdisk lyder et ordtak: Du dekker ikke til brønnen du drikker vann fra. Jeg har drukket vann fra Norge og kommer aldri til å svikte eller undertrykke landet, sier Krekar i intervjuet med kanalen. 

Norsk politi regner Krekar som en trussel mot Norges sikkerhet, og mullaen er vedtatt tvangsbosatt på Kyrksæterøra i Trøndelag.

Krekar har også tidligere snakket med den arabiske TV-kanalen. I 2005 skrev Dagbladet at mullaen uttalte seg positivt om terrorgruppa al-Qaidas daværende leder, Osama bin Laden, i et intervju med kanalen.

Dømt for trusler I 2005-intervjuet truet Krekar Norge med hevn dersom han skulle bli utvist til Irak.

- Jeg vil ikke kapitulere for en avgjørelse om å utlevere meg til Irak uansett hvem som tar avgjørelsen, ettersom det vil bety at jeg blir utsatt for tortur og sikker død. Derfor må alle vite at et vedtak om utsendelse til Irak er en forbrytelse som ikke burde passere uten straff, sa han i intervjuet.

I august 2012 ble Krekar dømt for trusler. Det var andre gang det året, at kurderen ble dømt for trusler. Forrige gang var i mars samme år, da han fikk en fem års dom.

- Jeg har tiltro til Allah. Jeg forsvarer mine rettigheter i deres rettssal slik det vestlige menneske forsvarer sine rettigheter. Jeg er tålmodig slik de er tålmodige. Men hvis min tålmodighet tar slutt, vil jeg reagere slik orientaleren reagerer, sa Krekar i Al Jazeera-intervjuet i 2005.

Hvordan han ville reagere, ville han ikke svare på, skrev Dagbladet den gang. 

Mulla Krekar har sonet ferdig sin trusseldom, og sier selv at han ikke utgjør noen fare for riket. 

Her kan du lese kjennelsen som kom mandag denne uka.