Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar har meldeplikt i Kyrksæterøra onsdag. Hvis han ikke møter opp, kan han bli pågrepet

Men først vil politiet vurdere ankesituasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Oslo tingrett i dag satt sitt godkjent-stempel på Oslo-politiets vedtak om å sende mulla Krekar til Kyrksæterøra spør mange seg: Hva skjer nå med Krekar?

Advokat Brynjar Meling varslet umiddelbart at de anker avgjørelsen, og ha ba samtidig om oppsettende virkning, at vedtaket utsettes til neste rettsinstans har tatt stilling til det.

Meldeplikt Politiinspektør Vegard Rødås sier til Dagbladet at Krekar i prinsippet nå må dra til Kyrksæterøra, hvor han har meldeplikt på lensmannskontoret førstkommende onsdag.

- Prinsipelt sett forventer vi at han retter seg etter vedtaket og drar dit. Men vi er nødt til å ha en dialog med hans advokat om hvordan det skal gjøres framover, sier Rødås.

Han sier Krekar trolig ikke må dra mot Trøndelag før ankesaken er behandlet hvis den berammes relativt raskt. Borgarting lagmannsrett sier de ikke kan kommentere hvor fort saken kan komme opp før de faktisk har fått den.

Samtidig er det Oslo tingrett som tar stilling til begjæringen om oppsettende virkning. Irene Ramm, informasjonssjef i Oslo tingrett, opplyser at en avgjørelse om det trolig kan ventes tirsdag.

Hvis Krekar ikke drar til Kyrksæterøra, kan han i prinsippet bli fraktet med makt av politiet.

- Det er først aktuelt hvis han unnlater å møte opp, sier Rødås til Dagbladet.

Krekar skal ifølge vedtaket bosettes ved asylmottaket i Kyrksæterøra, og ha meldeplikt til politiet mandag, onsdag og fredag.

Politiet fornøyd Rødås sier politiet er godt fornøyd med kjennelsen fra Oslo tingrett.

- Såvidt jeg kan se har vi fått medhold på alle punkter det var strid om, og retten har hørt på våre argumenter.

Les hele kjennelsen her.

Her er spillet om Krekar.

Vil oppheve meldeplikten Krekars advokat Brynjar Meling vil anke dommen for å få meldeplikten og tvangsflyttinga opphevet. Han vil at Krekar skal bo i Oslo med familien, uten meldeplikt. Men de tapte på alle punkter i retten i dag.

- Det er jo et poeng fra mulla Krekar at han har ingen hendelser eller aktiviteter som er beroende på hvor han befinner seg. Så han kan sitte på Svalbard, han kan sitte på Jan Mayen eller på Bjølsen, Bjørnøya eller på Kyrksæterøra, eller hvor som helst, og han vil være akkurat den samme og ha den samme rekkevidden, sier Meling til Dagbladet.

- Ifølge retten kan familien bare dra opp og besøke ham i Trøndelag?

- Det kan de. Og hvis formålet var å forhindre han å få besøk fra islamister, så kan jo bare de komme på besøk og, hvis familien kan. Det er en selvmotsigelse i avgjørelsen her, sier Meling til Dagbladet.

VIL HA OMKAMP:  Mulla Krekars advokat Brynjar Meling vil prøve å få meldeplikten og tvangsflyttinga opphevet. Han vil at Krekar skal bo i Oslo, uten meldeplikt. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
VIL HA OMKAMP: Mulla Krekars advokat Brynjar Meling vil prøve å få meldeplikten og tvangsflyttinga opphevet. Han vil at Krekar skal bo i Oslo, uten meldeplikt. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer