Krekar har meldeplikt i Kyrksæterøra onsdag. Hvis han ikke møter opp, kan han bli pågrepet

Men først vil politiet vurdere ankesituasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at Oslo tingrett i dag satt sitt godkjent-stempel på Oslo-politiets vedtak om å sende mulla Krekar til Kyrksæterøra spør mange seg: Hva skjer nå med Krekar?

Advokat Brynjar Meling varslet umiddelbart at de anker avgjørelsen, og ha ba samtidig om oppsettende virkning, at vedtaket utsettes til neste rettsinstans har tatt stilling til det.

Meldeplikt Politiinspektør Vegard Rødås sier til Dagbladet at Krekar i prinsippet nå må dra til Kyrksæterøra, hvor han har meldeplikt på lensmannskontoret førstkommende onsdag.

- Prinsipelt sett forventer vi at han retter seg etter vedtaket og drar dit. Men vi er nødt til å ha en dialog med hans advokat om hvordan det skal gjøres framover, sier Rødås.

Han sier Krekar trolig ikke må dra mot Trøndelag før ankesaken er behandlet hvis den berammes relativt raskt. Borgarting lagmannsrett sier de ikke kan kommentere hvor fort saken kan komme opp før de faktisk har fått den.

Samtidig er det Oslo tingrett som tar stilling til begjæringen om oppsettende virkning. Irene Ramm, informasjonssjef i Oslo tingrett, opplyser at en avgjørelse om det trolig kan ventes tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.