Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar kan likevel bli utlevert til Italia

Kan bli sendt ut av Norge hvis han blir dømt til fengsel i rettssak i mars. 

INGEN "KREXIT": I går kom meldinga om at Italia likevel ikke vil ha Krekar.  Her er han under Oslo tingretts behandling av PSTs utleveringsbegjæring av til Italia. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN "KREXIT": I går kom meldinga om at Italia likevel ikke vil ha Krekar.  Her er han under Oslo tingretts behandling av PSTs utleveringsbegjæring av til Italia. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndigheten vil ikke avvise at mulla Krekar kan bli utlevert til Italia dersom han finnes skyldig og dømmes til fengsel i den kommende rettssaken.

Førstestatsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet sier til ABC Nyheter at det berammede rettsmøtet mot Krekar 13. mars i Italia så vidt han vet, ikke skal være avlyst.

Rettssaken mot den 60 år gamle kurderen skal etter planen starte i den norditalienske byen Bolzano 13. mars.

Glent sier det etter italiensk lov er anledning til å dømme personer in absentia, altså at de ikke selv er til stede under rettssaken. Dersom Krekar dømmes i mars, kan italienske myndigheter på nytt begjære ham utlevert for å sone en straff.

- Det er et mulig scenario. Men jeg kjenner ikke intern italiensk rett, sier Glent til ABC Nyheter.

Tre andre som er siktet i samme sak som Krekar og er bosatt i Storbritannia, er også løslatt fra varetekt. Hos den britiske påtalemyndigheten blir det bekreftet at det må være opp til italienske myndigheter å kreve de dømte personene utlevert.

( NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!