INGEN "KREXIT": I går kom meldinga om at Italia likevel ikke vil ha Krekar.  Her er han under Oslo tingretts behandling av PSTs utleveringsbegjæring av til Italia. 

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
INGEN "KREXIT": I går kom meldinga om at Italia likevel ikke vil ha Krekar.  Her er han under Oslo tingretts behandling av PSTs utleveringsbegjæring av til Italia. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Krekar kan likevel bli utlevert til Italia

Kan bli sendt ut av Norge hvis han blir dømt til fengsel i rettssak i mars. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalemyndigheten vil ikke avvise at mulla Krekar kan bli utlevert til Italia dersom han finnes skyldig og dømmes til fengsel i den kommende rettssaken.

Førstestatsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet sier til ABC Nyheter at det berammede rettsmøtet mot Krekar 13. mars i Italia så vidt han vet, ikke skal være avlyst.

Rettssaken mot den 60 år gamle kurderen skal etter planen starte i den norditalienske byen Bolzano 13. mars.

Glent sier det etter italiensk lov er anledning til å dømme personer in absentia, altså at de ikke selv er til stede under rettssaken. Dersom Krekar dømmes i mars, kan italienske myndigheter på nytt begjære ham utlevert for å sone en straff.

- Det er et mulig scenario. Men jeg kjenner ikke intern italiensk rett, sier Glent til ABC Nyheter.

Tre andre som er siktet i samme sak som Krekar og er bosatt i Storbritannia, er også løslatt fra varetekt. Hos den britiske påtalemyndigheten blir det bekreftet at det må være opp til italienske myndigheter å kreve de dømte personene utlevert.

( NTB)