Krekar klager på utvisningsvarsel

Mullah Krekar har bestemt seg for å klage på det norske varselet om utvisning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er hans advokat Brynjar Meling som sier dette.

Krekar vil ifølge Meling samtykke i varetekt dersom han får komme tilbake til Norge. Meling sier at det vil bli sendt en skriftlig klage til norske myndigheter med det første.

Norge vil ikke legge press på Nederland for å forsikre seg om at mulla Krekar unngår utlevering til land der han risikerer tortur eller dødsstraff.

Dette ønsker både Amnesty og Helsingforskomiteen, men Utenriksdepartementet vil avvente behandlingen av Krekars sak i det nederlandske rettsapparatet.

- Det er ingen grunn til å tro at Krekars rettssikkerhet er svakere i det nederlandske systemet enn den ville være i det norske. Nederland krever respekt for sitt rettssystem akkurat som Norge gjør, og saken må nå gå sin gang i Nederland uten innblanding, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik til NTB.

Norge har ifølge Klepsvik ikke fått informasjon om hva Jordan bygger sin utleveringsbegjæring på.

- Er ikke norske myndigheter nå lovlig passive, med tanke på at mulla Krekar har sin familie i Oslo og at han formelt fortsatt har oppholdstillatelse her i landet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer