Krekar-krangel på Kongsvinger

Den populære turstien har fått navnet «Krekar-bakken», og leder rett opp til Kongsvinger fengsel. Hver gang skiltet blir tatt ned, blir det satt opp igjen.

KONTROVERSIELT: Det er blitt hengt opp et skilt i en bakke som leder rett opp til Kongsvinger fengsel, som lyder «Krekar-bakken». Mulla Krekar har i lange perioder vært innsatt ved fengselet, og det har blitt kontrovers rundt navnevalget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KONTROVERSIELT: Det er blitt hengt opp et skilt i en bakke som leder rett opp til Kongsvinger fengsel, som lyder «Krekar-bakken». Mulla Krekar har i lange perioder vært innsatt ved fengselet, og det har blitt kontrovers rundt navnevalget. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mulla Krekar, som egentlig heter Najumuddin Faraj Ahmad, ble 26. mars utlevert til Italia etter at han i fjor ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging i landet. Italiensk politi mener 63-åringen har vært leder for Rawti Shaw, som skal være et terrornettverk.

Siden utleveringen har man hørt lite til mannen som siden 2003 har vært på FNs terrorliste og vært inn og ut av norske rettssaler.

Men det betyr ikke at han er glemt - tvert imot.

«Krekar-bakken»

Europeiske politimyndigheter mener Krekar har styrt det angivelige terrornettverket fra sin celle i Kongsvinger fengsel. Og på nettopp en tursti i dette området, har han nå fått sin egen lille hyllest.

Turstien går rett til værs fra innerst i Barkvegen og leder rett opp til bommen til fengselet.

Den har fått navnet «Krekar-bakken».

Debatten har gått varm på Facebook-gruppen Mitt Kongsvinger - noen syntes det er morsomt, andre blir forarget og vil ikke at terrordømte Krekar skal få et ettermæle i form av navnet sitt på stien.

Såpass strid har det vakt, at skiltet er blitt fjernet en rekke ganger, skriver Glåmdalen, som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer