Krekar ler av beskyldninger om pengestøtte

Mulla Krekar lo da han fikk høre at finsk fjernsyn meldte at han skal ha gitt penger til en finsk islamistgruppe, opplyser Krekars advokat Brynjar Meling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette er ikke noe vi tar seriøst. Vi ser gjerne at norsk politi etterforsker saken, men jeg regner med at norske politikere denne gangen stiller seg mer avventende til beskyldningene mot Krekar med tanke på det som er skjedd med lignende beskyldninger mot ham tidligere, sier Meling til NTB.

Og med det mener Meling alle siktelse som i Norge har vært reist mot Krekar og som er blitt frafalt.

- Hentet penger

Det var den finske kurderen Abdoulmajid Hakki som i et intervju med kringkastingen Yles fredag sa at det finnes en aktiv islamistgruppe i Finland som har om lag 30 medlemmer.

Medlemmene i gruppen skal i fjor ha vært i Norge og hentet penger hos organisasjonen Ansar al-Islams leder, mulla Krekar. Ifølge Hakki hentet tre av medlemmene mellom 8.000 og 9.000 euro (om lag 65.000-74.000 kroner) hos Krekar, melder det finske nyhetsbyrået FNB.

Den finske kurderen fortalte videre at han gjennom kontaktene sine i det kurdiske miljøet i Finland har fått vite at islamistgruppen mottar ordrer direkte fra Krekar eller hans underordnede, blant annet via internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer