Krekar med tirade i retten

I omkring ett kvarter svarte Krekar på anklagene. Han mener at han ikke er en trussel for rikets sikkerhet.

SE TV: Onsdag ettermiddag møtte Mulla Krekar til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Da åpnet han med en tirade foran pressen. Den kan du se her. Video: Emma Whittaker / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag møtte Krekar til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Krekars forsvarer, Brynjar Meling, opplyser at hans klient motsetter seg arrestasjonen og er klar på at det ikke er grunnlag for å holde ham i varetekt.

Selv åpnet Krekar seansen med en tirade:

- Jeg sier «Islam kommer» fordi Islam er ikke en vanlig religion. Islam er en politisk religion. Vi har et politisk system.

- Frp eller PST forsøker å sende meg ut. Jeg er i veien, i mitt liv. Her eller i andre land.

- Misbruker Norge

- Jeg tror Norge er veldig, veldig bra. Et sivilisert land. Folk er veldig bra folk. System er veldig bra system. Jeg har truffet mennesker i tingretten, dommeren og professorer og doktorer. Mennesker på gata, kvinner og menn. Det er veldig bra folk. Veldig bra system, sier Krekar og tilføyer:

- Men det er noen i Norge som misbruker hele Norge for deres mål. De bruker landet og diplomatiet … De bruker PST, de bruker penger, de bruker tid. Som George brukte Amerika til krig. Også Frp eller andre misbruker noen i saken min. Jeg vet ikke andre ting, men dette er min versjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer