- Krekar misbruker rettsapparatet

Siv Jensen mener mulla Krekar og advokat Brynjar Meling misbruker rettsapparatet fordi de vurderer å anke frifinnelsen av Carl I. Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Mulla Krekar bør snart innse at han bor i et demokratisk land der ytringsfriheten står sterkere enn hensynet til at han visstnok føler seg litt krenket, sier Siv Jensen. Hun er glad for at sjefen hennes i Fremskrittspartiet, Carl I. Hagen, i går ble frifunnet for å ha kalt mulla Krekar terrorist i et TV2-intervju i fjor. Krekar reiste i etterkant privat søksmål fordi han følte seg ærekrenket. Frp's nestleder Siv Jensen ble i går kraftig provosert over at Krekars advokat Brynjar Meling vurderer å anke saken.

- Kan vi ikke bli spart for nye runder av denne farsen? Vi har så mange andre viktigere saker som står i kø i rettsapparatet. Mulla Krekar må tåle meningsytringer mot seg, noe også retten slår fast. Han kan ikke fortsette å belaste domstolene når det er skattebetalerne som får regningen, sier Jensen.

Lei Krekar

Krekar må innen to uker betale Carl I. Hagen saksomkostninger på nær 200000 kroner. Den tidligere Ansar al-Islam-lederen har ikke hatt inntekt siden han kom til Norge for over ti år siden.

- Har ikke Krekar like stor rett som alle andre til å bruke rettsapparatet?

- Jo da, men jeg begynner bare å bli litt lei. Det er jo snart ikke annet enn mulla Krekar i retten. Jeg reagerer mer som borger enn politiker, påpeker Jensen.

Det er imidlertid Økokrims straffesak mot mulla Krekar for påstått terrorvirksomhet som har fått mest oppmerksomhet den siste tida, i tillegg til tidligere prosesser om mulig utvisning og retten til å oppholde seg i landet. De to siste har han foreløpig vunnet, mens Krekar i forgårs ble varetektsfengslet mens Økokrim etterforsker alvorlige påstander om virksomheten til Krekar.

Misbruk av retten

Siv Jensen vil ikke ha noen mening om Krekars private søksmål går ut over omdømmet til muslimer i Norge generelt.

- Den debatten vil jeg ikke vikle meg inn i. Jeg reagerer bare på at Krekar herjer rundt i rettsapparatet uten noe grunnlag.

Dagbladet prøvde i går ettermiddag å få kontakt med Brynjar Meling uten å lykkes.

REAGERER: Siv Jensen
MÅ BETALE: Mulla Krekar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer