Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Krekar mistenkt i terrorsak i Sveits

Mulla Krekar og flere i hans nære omgangskrets er blitt avhørt i Oslo denne uken av sveitsisk påtalemyndighet.

TERRORMISTENKT: Mulla Krekar er mistenkt i terrorsak i Sveits.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
TERRORMISTENKT: Mulla Krekar er mistenkt i terrorsak i Sveits. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mulla Krekar og flere i hans nære omgangskrets er blitt avhørt i Oslo denne uken i forbindelse med etterforskning av terrorfinansiering i Sveits.

Representanter for sveitsisk påtalemyndighet gjennomførte avhørene, som fant sted i Oslo tingrett fra mandag til onsdag, skriver Aftenposten.

Avisa har fått bekreftet fra to ikke navngitte kilder at Krekar har status som mistenkt i saken. Sveitsiske myndigheter skal i lengre tid ha mistenkt to pågrepne personer for finansiering av terrorisme og pengeoverføringer til utlandet fra Sveits. Etterforskningen har ledet til Norge og mulla Krekar, som hevdes å ha hatt jevnlig kontakt med de to personene som sitter i varetekt i Sveits.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har hjulpet til i forbindelse med avhørene i Oslo denne uken.

- Vi bistår med tilrettelegging og gjennomføring av rettsmøtet. Utover det vil jeg ikke kommentere dette, sier PSTs informasjonssjef Trond Hugubakken.

I tillegg til Krekar har sju eller åtte personer i hans nære omgangskrets i Norge har vært inne til rettslige avhør, skriver Aftenposten.

Den sveitsiske riksadvokaten ønsker ikke å kommentere saken. Økokrim, Oslo politidistrikt og Riksadvokaten i Norge sier saken er ukjent for dem, mens Justisdepartementet oppgir å være orientert.

Krekars advokat Arvid Sjødin mener det ikke er kommet fram nye opplysninger i avhørene denne uken.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling