Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar på FNs terrorliste

- Jeg har ingen reaksjon på det, sier mulla Krekar til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går satte FNs sanksjonskomité mulla Krekar på sin liste over folk med bånd til Taliban eller al-Qaida.

Najmuddin Faraj Ahmad, mest kjent som mulla Krekar, var uvitende om at han var oppført på terrorlisten da Dagbladet.no snakket med ham i kveld.

- Jeg har ingen kommentar og ingen reaksjon på det. Jeg kjenner ikke til FNs sanksjonsliste, sier mulla Krekar til Dagbladet.no.

Nyheten ble kjent i Norge i kveld. I går kveld kom det fram at det som en av fem personer på sin liste over «Specially Designated Global Terrorists».

- Det er en veldig dramatisk utvikling for Krekar fordi han nå blir regnet som terrorist over hele verden, både i Norge og andre land. Effekten blir at alle hans økonomiske midler fryses, sier professor i strafferett, Erling Johannes Husabø, til TV 2 Nyhetene, ifølge Nettavisen.

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen toner ned betydningen av lista.

- Norske myndigheter har allerede satt i verk tiltak. Dette får ikke umiddelbare konsekvenser nå, skriver statsråden i en uttalelse til TV 2 Nyhetene.

PÅ NYE LISTER: Mulla Krekar er nå satt opp på FNs sanksjonskomités liste over folk som har tilknytning til al-Qaida og Taliban. Foto: SCANPIX
PÅ NYE LISTER: Mulla Krekar er nå satt opp på FNs sanksjonskomités liste over folk som har tilknytning til al-Qaida og Taliban. Foto: SCANPIX Vis mer
Hele Norges coronakart