Krekar på nett: - Kniv og granater er tenåringsmetoder

Truslene fra fra mullaen er nå utvidet til å gjelde alminnelige nordmenn, mener påtalemyndigheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Mandag ble Mulla Krekar dømt til fem års fengsel for flere trusler mot balnt annet norske politikere. Mullaen anket dommen på stedet.

I går ble han pågrepet i leiligheten sin og i dag ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Truet alminnelige borgere PST ønsker å varetektsfengsle mullaen i åtte uker, og viser til at truslene, som er av samme type som han nylig blir dømt for, nå er utvidet til å gjelde alminnelige norske borgere.

Politiet har i siktelsen referert til to uttalelser som Mullaen har kommet med gjennom chatte-kanalen PalTalk. Der skal mulla Krekar ha kommet med trusler som han sjøl mener er hypotetiske.

Blant annet skal han ha sagt at dersom noen skulle kidnappe og holde nordmenn fengslet i en kjeller like lenge som han blir sittende i fengsel, enten det er fem eller ti år, vil det ikke skade hans sak. 

- Vår tur til å le Krekar skal også, ifølge påtalemyndigheten, ha svart på spørsmål om bruk av kniv og granater. Han skal ha tilføyd at han så på dette som tenåringsmetoder.

Dersom noen hadde tatt en nordmann til fange, hypotetisk sett, svarte mullaen dette:

- Da ville norske myndigheter komme måtte til Mulla Krekar for å forhandle.

- Men da ville Mulla Krekar svart at det nå er vår tur til å le av dere.

Med bakgrunn i dette mener påtalemyndigheten at det er framsatt genrelle trusler mot norske borgere.

- Truende adferd over tid Også i retten kom Krekar med en forklaring på sitt syn på sin og nordmenns trygghet.

- Muslimer må gi trygghet til det land som har gitt dem trygghet. Så lenge jeg fikk trygghet og sikkerhet her, kunne nordmenn nyte det samme.

Krekar snakket også om at fredelige demonstrasjoer er verdiløse, og at to millioner demonstranter er mindre virkningsfullt enn å si at ti sjølmordsbombere har kommet seg inn i Europa.

Påtalemyndigheten vil ha åtte uker varektesfengsling fordi hans truende adferd har pågått over så lang tid at det å prøve spørsmålet på nytt om fire uker ikke vil ha noen hensikt. 

Vil ha færre uker Krekars forsvarer, Arvid Sjødin, mener Krekar i kraft av skolert muslim og mulla bare har svart på sprsmål om hva sharia sier om forskjellige forhold.

Han mener påtalemyndighetens ønske om at Krekar ikke lenger skal ha tilgang på internett kan løses ved at han fratas internetttilgangen hjemme.

Sjødin mener også at åtte ukers varetekstfengsling er uforholdsmessig og ba om fire uker varetektsfengsling fordi han mener saken kan se annerledes ut etter at Krekar har vært i flere avhør.

Krekars forsvarer sa også at pågripelsen var skjedd i et politisk klima med betydelig politisk press.