Krekar påkjærer

Han ble dømt til fire nye uker i varetekt i dag, men forsvareren påkjærer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Per Helge Berg): Kjennelsen i tingretten er i samsvar med det førstestatsadvokat Erling Grimstad i Økokrim ba om under fengslingsmøtet fredag. I kjennelsen understrekes det at det er faren for rømming og bevisforspillelse som er grunnlag for vedtaket om fortsatt varetektsfengsling.

- Jeg registrerer at vi har fått medhold, men utover det jeg ingen kommentarer, sier Erling Grimstad til NTB.

Påkjæres

Mulla Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling, hadde ikke mottatt kjennelsen da han mandag morgen var i kontakt med NTB, men understreket at den vil bli påkjært umiddelbart.

- Varetektsfengslingen er like grunnløs som den alltid har vært, sier Meling.

Krekar er mistenkt for å stå bak drap på PUK-soldater i en hemmelig fangeleir og for å ha ledet kurs i selvmordsaksjoner for yngre, mannlige medlemmer av Ansar al-Islam.

Pågrepet 2. januar

Krekar ble pågrepet hjemme hos seg selv på Tøyen i Oslo fredag den 2. januar.

Han ble løslatt fra varetekt da saken var oppe i Oslo tingrett, men Økokrim påkjærte denne avgjørelsen og ba om oppsettende virkning, slik at mullaen ble sittende fengslet til lagmannsrettens avgjørelse forelå.

Borgarting lagmannsrett ga deretter 13.januar Økokrim medhold i å holde Krekar fengslet med brev- og besøkskontroll fram til 2. februar. Dette påkjærte hans advokat Brynjar Meling overfor Høyesteretts kjæremålsutvalg, og fikk avslag 21.januar, drøye én uke før varetektsfengslingen gikk ut.

I og med at advokat Meling mandag straks erklærte at også denne kjennelsen i tingretten vil bli påkjært, er det ikke umulig at prosessen gjentar seg og at et nytt kjæremål blir lagt fram for Høyesterett.