Krekar-saken starter i Oslo tingrett tirsdag

Krekar vil selv være til stede.

MØTER I RETTEN:  Mulla Krekar vil være til stede i retten når tvangsbosettingen behandles i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
MØTER I RETTEN: Mulla Krekar vil være til stede i retten når tvangsbosettingen behandles i Oslo tingrett tirsdag. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tvangsbosettingen av mulla Krekar behandles i Oslo tingrett førstkommende tirsdag, melder TV 2.

- Vi har fått beskjed om at saken starter tirsdag klokka 09. Jeg imøteser den rettslige behandlingen, sier Krekars advokat, Brynjar Meling, til Dagbladet.

Mulla Krekar vil selv være til stede i retten.

- Ja, han vil være til stede. Det er viktig at han kommer til orde, og det er avgjørende for våre anførsler, sier Meling til Dagbladet.

Løslates søndag - Hva ønsker han selv å få fram i retten?

- Budskapet er helt klart at han ønsker å være hjemme hos sin familie i Oslo, og han vil bidra til å begrunne at han ikke er noen trussel, sier Meling. Søndag slipper Krekar ut av Kongsvinger fengsel etter to år og ti måneder bak murene for drapstrusler mot statsminister Erna Solberg (H) og tre kurdere. Oslo politidistrikt ønsker å pålegge ham å bosette seg på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Forsøket på tvangsplassering av Krekar er det første vedtaket av sitt slag i Norge. Flere av Norges mest framtredende jurister har uttalt seg svært kritisk om gyldigheten av vedtaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.