Krekar saksøker staten

Mulla Krekar innleverte onsdag søksmålet mot staten for å få kjent vedtaket om utvisning av ham ugyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekars advokat Brynjar Meling sier til VG at norske myndigheter ukritisk har benyttet falske opplysninger fra Krekars fiender i Irak for å begrunne utvisningsvedtaket.

- To års internasjonal etterforskning har avkreftet at min klient har terrortilknytning. I stevningen dokumenterer vi at PST ikke går god for opplysningene UDI bruker. Da er det bare politikk og prestisje igjen, sier Meling.

På vitnelisten fra Krekar står en lang rekke norske politikere, diplomater og toppbyråkrater. Meling varsler at det også kan bli aktuelt å kreve vitneforklaring fra USAs utenriksminister Colin Powell.

Mulla Krekar var leder for geriljagruppa Ansar al-Islam i Irak. Vedtaket om utvisning ble gjort etter instruks fra kommunal- og regionalminister Erna Solberg (H) den 13. februar i fjor. Utvisningen var begrunnet med mistanke om fare for rikets sikkerhet. I juli i fjor frafalt Økokrim terrorsiktelsen mot mullaen, og i juni i år ble siktelsen for medvirkning til drapsforsøk og selvmordsbombing henlagt.

(.NTB)