Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Krekar snakket om å bombe fengselet

Det går fram av avlyttingen PST utførte på vegne av italiensk politi, melder TV 2.

I FENGSEL: Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, er fengslet etter anmodning fra italiensk overvåkingspoliti, som ønsker ham utlevert. Her fra fengslingsmøtet for knappe to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I FENGSEL: Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, er fengslet etter anmodning fra italiensk overvåkingspoliti, som ønsker ham utlevert. Her fra fengslingsmøtet for knappe to uker siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens mulla Krekar sonet i Kongsvinger fengsel i 2013, snakket han om å presse norske myndigheter til å slippe ham fri. Som eksempel nevnte han at myndighetene ikke har rett til å være strengere med ham dersom «noen folk skulle finne på å sprenge ei bombe ved inngangen til fengselet», melder TV 2.

Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad, som han egentlig heter, ble for knappe to uker siden varetektsfengslet, siktet for å lede ei terrorgruppe fra fengselet. Han ble pågrepet etter anmodning fra italiensk overvåkingspoliti, som i flere år har etterforsket Krekar og vil ha ham utlevert.

TV 2 har fått tilgang på dokumenter i saken, som viser at Krekar ble hemmelig avlyttet i Kongsvinger fengsels besøksrom. Uttalelsen om bomba utenfor fengselet kom han med under en samtale med et familiemedlem.

Krekars forsvarer Brynjar Meling sier han ikke er kjent med avlyttingen eller materialet, og at han ikke kan kommentere saken før han får innsyn i dokumentene.

I avlyttingsutskriftene snakker også Krekar om angrep på Stortinget, og sier at han skulle ønske de «var i stand til å brenne en norsk ambassade».

Familiemedlemmet advarer Krekar flere ganger under samtalen mot å gjennomføre slike planer.

Krekar sitter fengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll, i påvente av en utleveringsbegjæring fra Italia.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media