FENGSLET:  Mulla Krekar ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
FENGSLET: Mulla Krekar ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.Vis mer

Krekar varetektsfengslet i fire uker

Mullaen har nå vært i retten 51 ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo ingrett gir politiet medhold i kravet om å varetektsfengsle mulla Krekar i fire uker, viser kjennelsen Dagbladet har fått tilgang til.

Han er siktet for trusler og for å ha oppfordret til straffbare handlinger.

NRK-intervjuet med mulla Krekar (58) har skapt sterke reaksjoner etter det ble sendt i Dagsrevyen onsdag.

- Ikke sagt noe nytt I TV-intervjuet sa Krekar blant annet at personer som lager karikaturer av profeten Muhammed fortjener å dø.

- Er du innstilt på å gjenta disse uttalelsene overfor media eller på annen måte?, spurte dommeren under rettssaken i dag.

- Nei. Jeg har sagt dette tidligere. Jeg har ikke sagt noe nytt, svarer Krekar.
 
Torsdag ble han pågrepet på bakgrunn av uttalelsene han kom med i intervjuet.

- Mikrofonstativ Flere mener NRK var et mikrofonstativ for propaganda.

Leder i Kringkastingsrådet, Per Edgar Kokkvold, har ikke lest klagene, men forteller til Dagbladet at han ikke reagerte på Krekar-intervjuet.

Arne Jensen, generalsekretær i Norsk redaktørforening, er enig i at det var riktig av NRK å publisere intervjuet med mulla Krekar, og bringe frem informasjon om hva han står for og mener.

Tidligere dømt I 2012 ble Krekar dømt til fengsel i to år og ti måneder for trusler. Samtidig ble han frifunnet for oppfordring til terror. Han ble satt fri tidligere i år etter å ha sonet i Kongsvinger fengsel.

- Det er en skam at man skal gå inn i fengsel igjen rett etter at man har sonet. Det er en skam for Norge. Dette er min 51. gang i retten, sa Krekar i retten i dag.

Aktor i saken, politiinspektør Vegard Rødås sa etter utspørringa av Krekar at «saken har et usedvanlig godt bevisgrunnlag all den tid han har gått ut på TV i det ganske land.»