Krekar varsler omkamp: Dette er punktene de strides om

Krekars advokat vil kjempe for å beholde Krekar i Oslo.

KLAR FOR ANKESAKEN:  Mulla Krekar fotografert på gata utenfor retten, da saken hans om tvangsflytting til Kyrksæterøra ble behandlet. Krekar tapte i Oslo tingrett, men anker videre til lagmannsretten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR FOR ANKESAKEN: Mulla Krekar fotografert på gata utenfor retten, da saken hans om tvangsflytting til Kyrksæterøra ble behandlet. Krekar tapte i Oslo tingrett, men anker videre til lagmannsretten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDNES / OSLO (Dagbladet): Oslo tingrett har i dag besluttet at mulla Krekar kan sendes til Kyrksæterøra.

Mullaens og hans advokat Brynjar Meling anket imidlertid umiddelbart og varsler ny kamp i lagmannsretten.

- Han er naturlig nok skuffa, men ikke overraska. Han er klar for å anke, sier Meling til pressen.

Dette er punktene de vil strides om:

Vil være hos familien For at Krekar skal bli fornøyd i denne saken, må beslutningen om å tvangsflytte ham oppheves og Krekar må få bo med familien i Oslo uten meldeplikt. Hvor Krekar skal bo fram til saken er ferdig i rettssystemet, tok imidlertid ikke Oslo tingrett stilling til i dag.

Det første Meling nå vil prøve på, er derfor at Krekar skal få bli boende i Oslo til ankesaken er behandlet i lagmannsretten. - Vi anker umiddelbart og det blir også begjært oppsettende virkning, sa Meling da dommen ble klar.

Han ber med det om at Krekar ikke tvangsflyttes til Kyrksæterøra før avgjørelsen er rettskraftig. Krekar bor nå med sin familien i Oslo.

Les hele kjennelsen her.

Her er spillet om Krekar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.