Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krekar vil ha islamsk stat ledet av bin Laden

Muslimene bør, i likhet med jødene, få en egen stat, sier mulla Krekar i et intervju med en arabisk TV-kanal.

NYTT INTERVJU: Muslimene bør få sin egen stat, slik som jødene, sier Mulla Krekar (53) i et intervju med en arabisk tv-kanal.FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET
NYTT INTERVJU: Muslimene bør få sin egen stat, slik som jødene, sier Mulla Krekar (53) i et intervju med en arabisk tv-kanal.FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Muslimene bør, i likhet med jødene, få en egen stat, sier mulla Krekar i et intervju med en arabisk TV-kanal.

Mulla Krekar ser for seg at den muslimske staten, et kalifat, skal ledes av Osama bin Laden. Krekar vil gjerne også ha andre radikale islamisttopper i ledelser for den nye staten.

- Muslimene vil bli som jødene i Europa helt til de oppretter et kalifat. Uten en stat har vi ingen verdi, sier mulla Krekar til kanalen al-Hiwar, skriver VG Nett.

I intervjuet, som ble sendt i oktober, sier mulla Krekar at muslimene først kan gå i dialog med Vesten når en slik stat er opprettet. Krekar ser for seg at den muslimske staten, gjerne ledet av Osama bin Laden, kan være på plass om 20 år.

Krekar sier at han ikke angrer på intervjuet, og mener han ikke har noe å tape.

- Jeg får oppmerksomhet fra sør og nord uansett. Dette intervjuet skader meg ikke, sier Krekar.

NTB


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media