Krekar vil hjelpe Strøms barn

Mulla Krekar er villig til å bistå norske myndigheter i å hente barna hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvis den norske ambassadøren ikke lykkes i løpet av helgen er jeg villig til å bistå norske myndigheter med å få barna ut landet hvis jeg får spørsmål fra myndighetene eller barnas bistandsadvokat, sier mulla Krekar til Trønder-Avisa.

Ifølge ham selv har han fortsatt gode kontakter i Nord-Irak, kontakter som kan være til stor hjelp hvis det skulle oppstå problemer.

Følger saken

Mulla Krekar har fulgt nøye med i det som er skjedd i Nord-Irak siden namsoskvinnen ble brutalt drept fredag kveld for en uke siden i nærheten av Suleimaniya, skriver Trønder-Avisa. Krekar er svært godt kjent i området, og har ifølge avisen vært bosatt i Suleimaniya.

Marita Strøms tre barn blir nå tatt hånd om av en søster av kvinnens drapssiktede ektemann i byen.

- Drapet var helt meningsløst, og jeg synes fryktelig synd på de tre mindreårige barna som sitter i Suleimaniya uten mor og far til stede, sier mulla Krekar til avisa.

Ambassadør

Den norske ambassadøren til Saudi-Arabia, Peter Ræder, skal etter planen ankomme Suleimaniya lørdag. Foruten å møte barna skal han også ha samtaler med de lokale myndighetene og politiet i byen. Krekar er spent på om Ræder lykkes i å få de tre barna ut av Irak. Han mener at ambassadøren har gode muligheter for å få det til, men han er langt fra sikker.

- Suleimaniya ligger i et område som blir kontrollert av Kurdisk patriotisk union, eller PUK som vi sier til daglig, og irakisk lov gjelder ikke i alle saker i dette området. PUK har laget sine egne lover på en del områder, sier mulla Krekar.

PUK regnes som hovedfienden for Krekars gruppe Ansar al-Islam.

(NTB)

TILBYR HJELP: Advokat Brynjar Meling har sagt seg villig til å bistå den drapssiktede Kurderen. Nå involverer også Mulla Krekar seg i saken.