Krekar vil hjelpe Strøms barn

Mulla Krekar er villig til å bistå norske myndigheter i å hente barna hjem til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvis den norske ambassadøren ikke lykkes i løpet av helgen er jeg villig til å bistå norske myndigheter med å få barna ut landet hvis jeg får spørsmål fra myndighetene eller barnas bistandsadvokat, sier mulla Krekar til Trønder-Avisa.

Ifølge ham selv har han fortsatt gode kontakter i Nord-Irak, kontakter som kan være til stor hjelp hvis det skulle oppstå problemer.

Følger saken

Mulla Krekar har fulgt nøye med i det som er skjedd i Nord-Irak siden namsoskvinnen ble brutalt drept fredag kveld for en uke siden i nærheten av Suleimaniya, skriver Trønder-Avisa. Krekar er svært godt kjent i området, og har ifølge avisen vært bosatt i Suleimaniya.

Marita Strøms tre barn blir nå tatt hånd om av en søster av kvinnens drapssiktede ektemann i byen.

- Drapet var helt meningsløst, og jeg synes fryktelig synd på de tre mindreårige barna som sitter i Suleimaniya uten mor og far til stede, sier mulla Krekar til avisa.

Ambassadør

Den norske ambassadøren til Saudi-Arabia, Peter Ræder, skal etter planen ankomme Suleimaniya lørdag. Foruten å møte barna skal han også ha samtaler med de lokale myndighetene og politiet i byen. Krekar er spent på om Ræder lykkes i å få de tre barna ut av Irak. Han mener at ambassadøren har gode muligheter for å få det til, men han er langt fra sikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer