- Krekar ydmyker regjeringen

Frps Siv Jensen krever svar fra statsminister Jens Stoltenberg etter krekar-trussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mulla Krekar truer med reaksjoner mot Norge dersom han blir sendt ut av landet.

- Det er sjokkerende at han tyr til den type trussler. Hvis det er en snev av sannhet i dette bør norske myndighet ta dette alvorlig og sette i gang nødvendig beredskap, sier Frps partiformann Siv Jensen til Dagbladet.no. 

Trusler mot Norge

Frp-formannen mener at det svekker myndighetenes troverdighet at de ikke klarer å få sendt han ut av landet.

Bare noen dager etter at Høyesterett fastslo at mulla Krekar er en fare for rikets sikkerhet, og derfor skal sendes ut av landet, kom mullaen med trusler mot Norge til det kurdiskspråklige nettstedet Awene, melder NRK.

Mullaen sa at han er sikker på at norske myndigheter ikke vil sende ham ut, fordi de vet at det da kommer reaksjoner.

Krekar står på FNs liste over terrorister knyttet til Taliban eller Al-Qaida.

- Kanskje fra Somalia

TRUSSLER FRA TRE HOLD: Krekar sier at det vil komme reaksjoner fra tre hold: Først fra slektningene, så fra en væpnet gruppe og til slutt fra folk som følger religionsundervisningen hans i moskeen og som har sympati for Krekar. Foto: BJØRN LANGSEM
TRUSSLER FRA TRE HOLD: Krekar sier at det vil komme reaksjoner fra tre hold: Først fra slektningene, så fra en væpnet gruppe og til slutt fra folk som følger religionsundervisningen hans i moskeen og som har sympati for Krekar. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

NRK har fått oversatt teksten, og Krekar sier at det vil komme reaksjoner fra tre hold: Først fra slektningene, så fra en væpnet gruppe og til slutt fra folk som følger religionsundervisningen hans i moskeen og som har sympati for Krekar.

- Kanskje fra Somalia eller Marokko, sier han til nettstedet.
Krekar konkretiserer ikke hva slags reaksjoner det er snakk om.
 

- Det er svært alvorlig at regjeringen fortsetter å være handlingslammet i denne situasjonen. Dette begynner å bli svært alvorlig, og jeg tror ikke jeg er den eneste som føler sterkt ubehag med hele situasjonen, sier Jensen.

- Jens må reagere

Hun mener det er fullt mulig for norske myndigheter å inngå et samarbeid med irakiske myndigheter om utsendelese av Krekar. For uke siden fremmet Fremskrittspartiet en ny endring av utlendingsloven som vil gjøre det mulig for Norge å utvise den omstridte kurderen.

- Han bør hvert fall settes i forvaring inntil han kan sendes ut. Jeg forventer et svar fra Jens og regjeringen på denne trusselen. Dette er ydmykende for regjeringen og Norge, sier Jensen.   

Avviser truslene 

Khalid Faraj Ahmad har i mange år vært talsperson for broren mulla Krekar. Ahmad hadde bare en kommentar da Dagbladet.no tok kontakt med ham i dag tidlig.

- Krekar ydmyker regjeringen

- Jeg har sett saken i media. Dette er tull. Det er ikke sant, sier han, før han legger på røret.