Krekars advokat svarer med Eggum-låt: - På'an igjen

Mulla Krekar er pågrepet i fengsel og siktet for terrorplanlegging i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Krekar ble i dag tidlig pågrepet i fengsel i en stor internasjonal antiterroraksjon, hvor sju land har pågrepet til sammen 17 personer.

Aksjonen er på anmodning fra italienske myndigheter, som nå har siktet Krekar for å ha planlagt terror i Italia.
 
I dag tidlig skrev Melding følgende på Twitter:

«Sang for dagen», med en lenke til Spotify og Jan Eggums «På'an igjen».

Siden 2003 har Krekar og hans advokat Brynjar Meling vært i utallige runder i norsk rett, på grunn av siktelser mot Krekar og forsøk på å få Krekar sendt ut av landet og til Trøndelag.

- De hadde kontroll på ham Meling stiller spørsmål ved om det var nødvendig å pågripe Krekar i fengslet.

- Han satt allerede i fengsel i Kongsvinger. De hadde kontroll på ham. Det hadde ikke vært noe problem å gjøre dette på en enklere måte. Politiet og myndighetene har prøvd å gjøre et poeng ut av Krekars rolle. Men de velger selv å konsekvent bruke metoder som skaper blest og oppmerksomhet. I den grad han har en posisjon har myndighetene og PST vært med på å bidra til det, sier Meling til Dagbladet.

Ransaket Krekars hjem Han sier Krekar nå er på vei til sentralarresten i Oslo. Meling er også på vei til Oslo. Meling bekrefter at Krekars hjem ble ransaket i dag tidlig.

- Dette er helt nytt for oss. Jeg fikk melding fra familien i dag tidllig og de fortalte meg at tjenestemenn fra Politiets sikkerhetstjeneste ransaket boligen til familien klokken halv sju i dag tidlig. Utover det har jeg foreløpig ikke noen kommentar, sa Meling til TV 2 i dag tidlig.

Her kan du lese mer om den internasjonale storaksjonen og siktelsen mot Krekar.