Krekars bror i fengsel

Mulla Krekars bror er dømt til tre ukers fengsel for vold mot politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo Tingrett dømte i dag Krekars bror, Khalid Faraj Ahmad, til fengsel i tre uker for vold mot politiet. Grunnlaget er Ahmads opptreden under arrestasjonen av Krekar i hans hjem på Tøyen 20. mars i år.

En fjernsynsfotograf fra TV 2 filmet deler av opptrinnet gjennom et vindu, og råtapen fra TV 2 er vurdert som viktig bevismateriale av retten. Oslo Tingrett konkluderer:

«Man finner det bevist at tiltalte i forbindelse med pågripelsen av sin bror tok tak i de to polititjenestemennene og forøkte å dra dem unna broren for å forhindre pågripelsen. Ved bevisvurderingen har retten lagt særlig vekt på vitneprovene fra de to polititjenestemennene samt de viste filmopptak, særlig råfilmen. Man finner ikke at det er fremkommet noe som gir retten grunnlag for å betvile riktigheten av polititjenestemennenes vitneforklaringer.»

Ahmad var i tillegg tiltalt for tyveri av politiets sambandsutstyr, og for å ha hatt en boks CS-gass på seg. Han ble frikjent for tyveri, men dømt for å ha vært i ulovlig besittelse av våpen.

Oslo Tingrett fastsatte dommen til 21 dagers fengsel, og ila Ahmad 3000 kroner i saksomkostninger. Ahmad var ikke til stede under domfellelsen, og har to uker på seg til å anke dommen.

STØTTE: Krekars bror har engasjert seg i behandlingen brorens hans har fått av norske myndigheter. Nå er han dømt for å ha grepet inn mot en pågripelse av Krekar.