Krekars svigersønn pågrepet i politiaksjon

Arrestert forrige uke.

ARRESTERT: Mulla Krekars svigersønn (32) er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke, melder TV 2. Forrige uke ble Krekar fengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ARRESTERT: Mulla Krekars svigersønn (32) er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke, melder TV 2. Forrige uke ble Krekar fengslet i tre uker med brev- og besøkskontroll. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mulla Krekars svigersønn (32) er blant de fire mennene som britisk politi pågrep i en koordinert politiaksjon forrige uke, ifølge TV 2.

Italiensk politi skal ifølge kanalen vite at 32-åringen, som har norsk oppholdstillatelse, er én av tre pågrepne som Krekar skal ha hatt kontakt med mens han satt i fengsel etter at PST pågrep mullaen i mars 2012.

Ble avlyttet Som Dagbladet meldte fredag, kommer det fram av etterforskningsdokumentene at Krekar ble avlyttet mens han satt fengslet for trusler mot Erna Solberg i slutten av 2012 og starten av 2013.

Det skal ha inkludert samtalene mellom Krekar og svigersønnen på besøksrommet i Kongsvinger fengsel.

- Samtaler som fant sted i fengselet i Norge 23.09.12 mellom mulla Krekar, N.N .1, N.N. 2 og N.N. 3 viser at Krekar ble informert om utvikling i den politiske og militære situasjonen for de fleste arenaer, skriver italiensk politi. 

- Planla voldelige handlinger Italiensk politi beskriver avlytting av Krekar ifra november 2012 til september 2013 og går i detalj på hva Krekar, noen av de siktede og hans besøkende snakket om. I flere av samtalene snakker Krekar om politiske strategier i Kurdistan. 

Dette er det italiensk politi mener de kan bevise at Krekar gjorde fra Kongsvinger fengsel: 
• Definere strategier
• Planlegge voldelige handlinger i Kurdistan og mot norske ambassader og andre mål som hevn for at han var arrestert.
• Å gi direktiver om overføring av pengesummer til familiene til martyrer drept i terrorhandlinger.
• Å godkjenne medlemmers deltakelse i hellig krig i Syria
• Å ta valget om at Rawti Shax skulle støtte IS

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram