Britisk etterretning:

- Kreml er bekymret

Mangelfull medisinsk vurdering og dårlige forhold for mobiliserte reservestyrker kan skape hodebry for Kreml, mener britisk etterretning.

BESØK: Russlands president Vladimir besøker et militært treningsanlegg i slutten av Oktober. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File
BESØK: Russlands president Vladimir besøker et militært treningsanlegg i slutten av Oktober. Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin daglige oppdatering om krigen i Ukraina skriver britisk etterretning at mange av de russiske reservestyrkene som har blitt mobilisert i høst mest sannsynlig har fått manglende medisinsk oppfølging.

Ifølge etterretningen blir flere soldater sannsynligvis presset til å tjenestegjøre samtidig som de lider av alvorlige, kroniske sykdommer.

- I Luhansk-regionen har mange reservister med høy sannsynlighet mistet livet etter å ha blitt beordret å grave et ambisiøst skyttergrav-system under artilleribeskytning i byen Svatove, skriver etterretningen.

- I Donetsk-regionen har mange reservestyrker blitt drept etter frontalangrep mot Ukrainske stillinger i byen Bakhmut, skriver de.

Etterretningen påpeker at Kreml sannsynligvis er bekymret for at familiene til de mobiliserte reservestyrkene vil protestere mot forholdene ved fronten.

- Kreml er sannsynligvis bekymret for at et økende antall av familiene til reservestyrkene er villige til å risikere arrestasjon ved å protestere mot forholdene ved fronten, skriver de.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer