Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kremlag til filmskolen

Filmkjendisene kommer, men kommer pengene? Det er det store spørsmålet ved Den norske filmskolen på Lillehammer, der det fortsatt er høyst uklart om det blir skolestart i september, som departementet vil, eller ved juletider, som filmskoleleder Malte Wadman tror er mer realistisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store nordiske filmnavn som Jan Troell og Suzanne Osten og våre egne Bent Hamer, Pål Løkkeberg, Kirsten Bryhni, Lars Saabye Christensen, Axel Hellstenius og Torun Lian er aktuelle på lista over forelesere og lærere. Og filmskoleleder Wadman er meget fornøyd.

- Hamer og Løkkeberg er riktignok ikke formelt ansatt, men vi har snakket sammen og jeg regner med at det skal gå bra. De skal lede regilinja sammen.

Skåret til beinet?

Men bare et par måneders tid før departementet mener undervisningen skal starte, er det høyst uklart både når det blir skolestart og hvor mye penger som skal brukes til investeringer.

- Vi fikk den første reaksjonen fra departementet på planleggingsutvalgets orientering bare for noen dager siden. Der ser det ut som departementet mener at vi skal investere i utstyr og materiell for fire millioner kroner. Vi har levd i den tro at den rammen skulle være på 18- 20 millioner, sier Wadman.

I dag skal han møte departementet.

- Vi må jo finne ut om det er vi eller departementet som fullstendig har misforstått, og om vi i det hele tatt har noe å jobbe med når elevene kommer, sier Wadman.

Wadman tror det er helt urealistisk å komme i gang med skolen i høst, slik departementet vil.

- Vi har vært seint ute, men ansettelsesprosessen, som vi nå nærmest er ferdig med, har gått fort. Likevel er det et faktum at de fleste har tre måneders oppsigelse i andre jobber. Så må vi ha utstyret på plass, og lærerne skal snakke sammen, for å få bygd opp den kreative ryggraden.

Tidligere er Kirsten Bryhni ansatt som leder av produksjonslinja, Svein Hovde på lyd, den rumenske veteranen Septimiu Morare på foto, Skafti Gudmundsson på klipp og Edvard Rønning på manus.