Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Krenkende for kvinnene

- Visningen av videofilmen med de uvitende kvinnene er unik og kan være krenkende, sier advokat Fridtjof Feydt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er høyst uvanlig å bruke personer som bevis uten at de er underrrettet på forhånd, sier den erfarne advokaten. Men han mener det er opp til retten å avgjøre om videoen er sentral for å underbygge den tiltaltes handlingsmønster. - Personvernet gjelder ikke i retten. Retten er suveren på dette området, sier Feydt.

Han mener likevel at visningen av filmen kan være krenkende for kvinnene, og at det derfor må stilles ekstra strenge krav til retten om å beskytte personene. - Dette kan for eksempel gjøres ved å føre saken for lukkede dører. Det er nokså spesielt at det ikke er noen som taler disse kvinnene sin sak. Man kan jo tenke seg at de er i en helt annen etablert livssituasjon nå en da disse opptakene ble gjort.

Feydt peker på at saken reiser prinsipielle spørsmål. Ikke minst fordi vi går mot en utvikling med flere skjulte overvåkningskameraer, og personer med håndkamera.

- Vi skal ikke se bort fra at vi på sikt vil få flere saker der personer ufrivillig blir dratt inn i straffesaker. Regerverket rundt dette er ikke godt nok utredet, sier Feydt.