Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krenket 94-åring på det groveste

Trusler, trakassering og andre krenkelser skal ha vært hverdagen for en 94 år gammel beboer på et sykehjem i Gislaved i Sverige. Det avslører et lydbåndopptak, gjort av 94-åringens sønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kvinnelige pleiere er politianmeldt etter at saken ble kjent.

- Dessverre finnes det folk innen yrket som ikke er skikket for jobben, sier sosialsjef Birgitta Ekroth i en kommentar til avisen Aftonbladet.

Den 94 år gamle kvinnen skal ifølge sønnens lydbåndopptak ha vært et hjelpeløst offer for grove krenkelser på en avdeling for spesielt pleietrengende.

Like før jul fattet de pårørende mistanke mot hjemmet, etter at den eldre kvinnen hadde begynt å bli redd og sky av seg.

- Ved ett tilfelle var den ene hånden hennes blåsvart, med en kul så stor som en golfball. Leppen var blå og hoven, forteller sønnen.

Han gjemte en båndopptaker på rommet til kvinnen. Da han lyttet til båndet kunne han knapt tro det han hørte. Her er tre uttalelser pleierne skal ha kommet med på lydbåndopptaket:

- Spre beina, det har du vel gjort en gang i tiden.

- Du klarer ikke det her selv. Da skal du være glad for at du får hjelp til å ta av deg klærne.

- Det er et rent helvete her inne skal jeg si deg.

  • De to pleierne som høres på båndet er permittert fra jobbene sine så lenge etterforskningen pågår.

    (NTB)

Hele Norges coronakart