- Kresen ungdom

Arbeidsledige Maria Ek Boine (19) er frustrert. I vinter har hun søkt seks jobber uten hell. Helst vil hun ha jobb i musikkbransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag reiser hun som frivillig til Frankrike for å forberede Fotball-VM _ uten betaling.

- Det er utrolig kjedelig å ikke ha noe å fylle dagene med. Etter en stund blir det frustrerende. Rik blir en heller ikke, sier Maria Ek Boine.

- Det er ikke enkelt å be foreldrene om penger. Jeg prøver å si at det er et lån, men når en har lånt så mye som jeg, blir det ikke lett å betale tilbake, slår hun fast.

Ingen jobb

Maria Ek Boine gikk ut av videregående skole ifjor vår. I august flyttet hun fra Alta til Oslo og begynte på Universitetet. Etter noen måneder hoppet hun av og tok siden jobb som lærervikar hjemme i Alta.

- Jeg vil helst ha en jobb innenfor musikkbransjen. Søknaden jeg sendte til en platebutikk i Oslo fikk jeg aldri svar på, sier 19-åringen.

I tillegg har hun søkt fem kioskjobber uten hell.

- Andre jobber har jeg ikke søkt fordi det kreves kvalifikasjoner jeg ikke har, forteller hun.

- Kresne unge

- Jeg tror ungdommen i dag er kresne når det gjelder å jobbe. Jeg tror ikke jeg hadde tatt en jobb som vaskehjelp dersom det hadde vært eneste alternativ, sier hun.

De neste halve året slipper Maria å bekymre seg for jobbjakt. Hun har meldt seg som frivillig til å forberede fotball-VM i Frankrike _ uten lønn, og reiser sørover på fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer