- Krev høyere eiendomsskatt

Den er altfor lav, mener økonom Kjetil Storesletten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  - Velgerne burde kreve en høyere eiendomsskatt, sier Kjetil Storesletten, professor i økonomi ved universitetet i Oslo.

Dette er den eneste skatten som bestemmes på kommunenivå, og Storsletten mener den bør være et sentralt tema i valgdebatten. I et innlegg i dagens Aftenposten argumenterer professoren for det han mener er en av de beste skattene i Norge.

– Dette er en skatt som ikke gjør skade på økonomien, sier Storesletten. Når det gjelder skatt på kapitalinntekt eller renteinntekter er det stor politisk uenighet rundt hvor skadelig det er for økonomien, men alle kan være enige i at eiendomsskatten ikke gjør skade, sier Storesletten til Dagbladet.no.

Professoren legger til grunn at hyppig brukte argumenter mot andre skatteordninger gjerne ikke gjelder i forhold til eiendomsskatten.

– En argumenterer gjerne for lav skatt på kapital som lett kan flyttes utenlands for ikke å svekke norsk industri. Men eiendomsskatt kan en vanskelig flytte fra, og husene forsvinner ikke, sier Storesletten.

Rettferdig skatt

Storesletten mener eiendomsskatten er en av de mest rettferdige skattene, fordi den er med på å utligne forskjellene i samfunnet i større grad enn andre skatteordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer