Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krevde 14 mill. for å tie

Bedragerisiktede Trond Kristoffersens tidligere elskerinne, Ruth Elliot, skal ha truet hans kone Yaa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Elskerinna skulle ha 14 millioner kroner for å holde kjeft om Kristoffersens rolle i Finance Credit-skandalen. Den 28-årige Ruth Elliot hadde lydbåndopptak og e-poster som skulle sette Kristoffersen i et dårlig lys.

Flere kilder bekrefter overfor Dagbladet at Elliot skal ha brukt det kompromitterende materialet til å presse Kristoffersen for å få ut millioner.

Ikke knust

Ruth Elliot bodde i 30-millioners luksusleiligheten Cheval Place i London, men måtte flytte i vår.

Trond Kristoffersen hadde gitt henne 50 prosent av leiligheten i gave. Da konkursboet banket på døra og satte spørsmålstegn ved transaksjonen, bestemte hun seg for å overføre hjemmelen på luksuskåken til konkursboet.

Likevel skal hun ha reagert kraftig da hun måtte flytte. Hun ødela deler av Kristoffersens garderobe og forlangte at hans familie skulle dekke boligtapet. Elliot skal også ha ringt Kristoffersen kone, Yaa Kristoffersen. Hun skal ha forlangt 1,2 millioner pund - ellers ville hun fortelle alt hun visste til myndighetene. Dagbladet snakket i går med Yaa Kristoffersen, men hun ønsker ikke å kommentere saken.

- Min eneste rolle nå er å holde familien samlet. Ingen skal klare å knuse meg, sier Yaa Kristoffersen. Tidligere har hun sagt til avisa at hun har tilgitt sin mann og skal stå ved hans side til hele saken er over.

Tystet til politiet

Den tidligere elskerinna presset kona blant annet med flere lydbåndopptak med seg selv, advokater og Trond Kristoffersen. Noen av opptakene ble blant annet gjort mens hun var i Norge i februar, da Trond Kristoffersen snakket med sin forsvarer over høyttaler i bilen. I tillegg fikk Yaa Kristoffersen beskjed om at elskerinnen var i besittelse av en del intime e-poster fra hennes mann, som ville bli publisert. Siden pengene ikke ble betalt, bestemte ekselskerinna seg for å samarbeide med politiet og boet.

Lydbåndene og e-postene er nå i Økokrims besittelse.

- Vi ønsker ikke å kommentere disse opplysningene, sier førstestatsadvokat Morten Eriksen. Etter det Dagbladet kjenner til, skal også Elliot ha kommet med trusler overfor Kristoffersens familie.

Kristoffersens eldste datter skal ha følt seg så truet at hun måtte avbryte studiene og søke beskyttelse blant venner i England. Ruth Elliot lever i dag på hemmelig sted i England og bare bostyret og Økokrim kjenner adressen.

Store verdier

Spørsmålet er om hvordan den tidligere elskerinna her kommer seg unna følgende forhold:

  • Store verdier har forsvunnet fra Cheval Place. Inventaret ble kjøpt inn for 800000. På et hemmelig lager i London, som Dagbladet omtalte på søndag, er det bare verdier for rundt 20000 kroner.
  • Hun solgte en Mercedes CLK 430 for rundt 400000 kroner siden har ingen sett pengene.
  • Overfor kredittinstitusjoner opererer ekselskerinna med fem forskjellige identiteter.
  • I tillegg har hun kunnet beholde en bærbar PC, som kan inneholde nyttig informasjon for Økokrim.

Advokat Per Danielsen er hyret inn for å forsvare Kristoffersens interesser i boet.

- Det er tydelig at bostyret ikke har kontroll over situasjonen, sier forsvareren.

- Vi har ingen kommentar til spørsmålene rundt Ruth Elliot, sier advokat Andreas Christensen i bostyret til Dagbladet.

<B>PRESSET:</B> Trond Kristoffersen og kona Yaa.