DELVIS MEDHOLD: Eiendomsinvestor Øyvind Hornnæss er blitt tilkjent deler av anførte erstatningsposter. Foto: NTB Scanpix
DELVIS MEDHOLD: Eiendomsinvestor Øyvind Hornnæss er blitt tilkjent deler av anførte erstatningsposter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Krevde 48 mill. - fikk én

Eiendomsinvestor Øyvind Hornnæss saksøkte staten etter at Økokrim tapte korrupsjonssaken mot ham. Nå har han fått delvis medhold i Oslo tingrett.

(Finansavisen:) - Han er blitt tilkjent deler av anførte erstatningsposter. I tillegg er tingretten enig i at omfanget av krenkelsene han er blitt utsatt for i denne prosessen, og har på det grunnlaget økt oppreisingserstatningen, sier advokat Håkon Juell Hassel i Advokatfirmaet Elden, ifølge Finansavisen.

Les også: Oslo kommunes boligkjøp skal granskes

Nylig avsa Oslo tingrett dom i søksmålet den omstridte eiendomsinvestoren Øyvind Hornnæss anla mot staten, der han krevde erstatning for blant annet omdømmetap. Hornnæss får ifølge dommen 1,025 millioner kroner i erstatning pluss 40.000 kroner i oppreisningserstatning, skriver avisen.

I tillegg må staten ved Justis- og beredskapsdepartementet betale saksomkostninger på 250.000 kroner.

Les også: Alle dømte meg, jeg var null verdt

Staten anker ikke

I utgangspunktet ville imidlertid Hornnæss ha 48 millioner i erstatning. Dermed ligger det an til at eiendomsinvestoren anker videre til Borgarting lagmannsrett. Investoren har allerede fått 95.000 kroner fra Statens Sivilrettsforvaltning.

- Det var anført ytre ramme for summen av erstatnings- og oppreisningspostene. Det ligger defintivt an til en anke da denne side er uenige i deler av bevisvurderingene og rettsanvendelsen knyttet til flere av de større postene i saken, blant annet knyttet til tap av eiendom og tap av inntekter. Det vil også bli lagt ved supplerende og ny dokumentasjon i anledning anken, sier Hassel, ifølge Finansavisen.

Staten vil på sin side ikke anke dommen.

- Slik staten ser det er tingrettens dom i all hovedsak riktig. Det er to punkter der vi ikke har fått medhold, og det går på helt konkrete vurderinger av hva som utløste tapet, sier advokatfullmektig Kaija Bjelland hos Regjeringsadvokaten, ifølge avisen.

Boligbygg-lån

Bakgrunnen for kravet er en korrupsjonstiltale fra Økokrim. Våren 2012 ble Hornnæss siktet for grov korrupsjon i forbindelse med kjøp av et hyttefelt ved Skiptvedt i Østfold. Ifølge Økokrim hadde han bestukket en tidligere eiendomssjef i DNB for å få raskere lånebehandling, i tillegg til at lånene ble gitt på feil grunnlag.

Året etter ble Hornnæss dømt til ett år og åtte måneders fengsel, og fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i fem år.

Men han anket saken, og i 2014 vant han frem i Borgarting lagmannsrett.

I fjor høst var Hornnæss igjen i avisspaltene, i forbindelse med Boligbygg-skandalen i Oslo kommune. Dagens Næringsliv avslørte at Hornnæss har gitt lån til den svenske snekkeren Carl Thomas Andersson for å kjøpe leiligheter som kort tid etter ble solgt videre til Oslo kommune til langt høyere summer.

Andre økonominyheter:
Frykter ikke rentesjokk
Oljeserviceselskap skuffer