Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krevde å få være alene på Skavlan

I kveld møter du bare Valla og ikke Yssen på Skavlan. Yssen mener Valla snakker usant om UD-jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): LO-leder Gerd-Liv Valla nektet å stille opp i radioprogrammet Dagsnytt 18 til tross for at hun ved sending allerede var i NRK-bygget på Marienlyst for opptak til kveldens Først og sist med Skavlan.

LO-lederen avviste alle forsøk på å få en kommentar, og mente det ville frata henne energien hun trengte for å være med på Skavlans fjernsynsunderholdning.

Gerd-Liv Valla har også krevd å få være den eneste part på Først og sist.

Ingunn Yssen ønsket å delta i debattprogrammet, men da truet Valla med å trekke seg. Som Norges mektigste kvinne fikk Valla sin vilje gjennom, og blir i kveld gjest hos Skavlan uten Yssen i studio.

- Ikke sant

Dermed måtte Yssen nøye seg med et telefonintervju på P2. Der sa hun at hun var overveldet over hvor omfattende og detaljert Vallas skriftlige forklaring om arbeidskonflikten er.

- Men jeg er ikke forbauset. Hun har rett til i si det hun mener om meg. Jeg har også rett til å si at mye av det hun skriver om meg ikke er sant, fastslår Yssen i Dagsnytt 18 på NRK radio.

Ba ikke om UD-jobb

SATTE FOTEN NED: Valla skal på Skavlan i kveld, men sa hun ville trekke seg hvis Ingunn Yssen fikk være med på programmet. Foto: SCANPIX
SATTE FOTEN NED: Valla skal på Skavlan i kveld, men sa hun ville trekke seg hvis Ingunn Yssen fikk være med på programmet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er vanskelig for meg å gå inn i alle detaljene, jeg kan bare si at noen av de enkeltepisodene som er nevnt dels er uriktige og dels ikke har noe med saken å gjøre.

Programleder Hans Wilhelm Steinfeld spør Yssen om det er sant at hun ba Valla ringe Utenriksdepartementet for å skaffe henne en jobb.

- Det er ikke sant. Jeg ba aldri henne skaffe meg en jobb i UD, svarer hun.

- Skulket ikke - ble syk

Yssen sier hun reagerer på bli fremstilt som inkompetent og en som skulker jobben.

- Mye av det som står der er ikke sant. Jeg opplevde dette som et trakasserende arbeidsforhold. Derfor var jeg ikke i stand til å gjøre jobben min. Jeg ble syk av å bli trakassert, sier hun.

image: Krevde å få være alene på Skavlan
ENDTE PÅ P2: Ingunn Yssen ville også på Skavlan, men fikk nei.
KLAR FOR EN PRAT: Valla vil ikke stille i debattprogrammer på radio og tv, men sa ja til å møte Fredrik Skavlan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!