SPARING: Pål Valderhaug mente Danske Bank var ansvarlig for at han tapte millioner. Foto: Hegnar.no
SPARING: Pål Valderhaug mente Danske Bank var ansvarlig for at han tapte millioner. Foto: Hegnar.noVis mer

Krevde banken for 7,1 millioner kroner

Pål Valderhaug mente Danske Bank var ansvarlig for at han tapte 7,1 millioner kroner på et spareprodukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen). Syv år er gått siden Pål Valderhaug (67) og hans investeringsselskap, Tour Holding, tapte 7,1 millioner kroner på det strukturerte spareproduktet, Senior Bank Loans Linked Note, han kjøpte i tidligere Fokus Bank - nå Danske Bank, skriver Finansavisen i dag.

21 Danske Bank-kunder tapte en lignende sak i Høyesterett for drøyt et år siden, men Valderhaug mente hans sak var annerledes.

Han gikk til sak mot banken, men i den ferske dommen fra Oslo tingrett fremgår det at Danske Bank vant saken fullstendig.

Giret spareprodukt Spareproduktet besto av en egenkapitalandel på en halv million kroner, og tre låneavtaler på til sammen 1,5 millioner kroner. Men da finanskrisen inntraff gikk det raskt skeis med den girede investeringen og han tapte alt og mer til.
I retten påberopte Valderhaug seg å være en uerfaren investor, og mente han var helt avhengig av Danske Bank for å kunne ta riktige investeringsbeslutninger. Han mente produktet måtte ses på som et høyrisikoprodukt, men som Danske Bank solgte som et lavrisikoprodukt. Det trodde ikke retten på, skriver avisen.

Retten slo videre fast at Danske Bank ikke hadde gitt ufullstendige eller feilaktige opplysninger til Valderhaug.

Anker Valderhaug hadde ikke fått tid til å sette seg inn ordentlig inn i dommen da Finansavisen ringte ham for en kommentar.

- Men vi kommer til å anke saken, sier han i en kommentar til avisen.

I tillegg til å ha tapt saken fullt ut, er Tour Holding dømt til å betale Danske Banks saksomkostninger på 425.340 kroner.

Flere nyheter Nytt fall i amerikanske boligtall
Vi klager mest på bil og bygg
- Nå settes nervene på prøve