Krevde benådning på riksdekkende pakistansk TV

Visepresident på Stortinget Akhtar Chaudhry går hardt ut mot kristne Bibis dødsdom i Pakistan.

ENGASJERER SEG MOT DØDSMOMMEN : Visepresident på Stortinget, Akhtar Chaudhry (SV), tror dødsdommen mot Asia Bibi i Pakistan ødelegger Pakistans og Islams omdømme i verden. Her er han i møte med den Somaliske Kvinneforening. Arkivfoto: Frank Karlsen / Dagbladet.
ENGASJERER SEG MOT DØDSMOMMEN : Visepresident på Stortinget, Akhtar Chaudhry (SV), tror dødsdommen mot Asia Bibi i Pakistan ødelegger Pakistans og Islams omdømme i verden. Her er han i møte med den Somaliske Kvinneforening. Arkivfoto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I helga skrev Dagbladet om den pakistanskfødte, men kristne firebarnsmoren Asia Bibi (45) som etter å ha blitt dømt til døden for blasfemi mot profeten Muhammad på lørdag bad gråtkvalt foran internasjonal presse om å få beholde sitt eget liv. 

Hun erklærer seg uskyldig i blasfemitiltalen mot henne, og anker nå dødsdommen til øverste domstol i Punjabi, Pakistan.

Skaper seg et dårlig omdømme I går, søndag, ble norsk-pakistanske Akhtar Chaudhry (SV) intervjuet av riksdekkende pakistansk TV, og det 15 minutter lange intervjuet ble sendt på lufta samme kveld. Chaudhrys budskap var ifølge ham selv klinkende klart: Han fordømmer sterkt dødsdommen mot Bibi, og han mener Pakistan bør gjøre det samme - ellers vil landets og Islams omdømme i verden svekkes.

Det forteller Chaudhry i dag, mandag, til Dagbladet.

- Denne saken er svært forstyrrende og krever stort engasjement, sier Chaudhry.

- Vi må få Pakistan til å forstå at de skaper seg et dårlig omdømme ved å idømme et menneske en slik dødsdom, selv om det er enkeltmennesket Bibi som er viktigst i denne sammenhengen. Det er viktig at Bibi blir benådet. Det var det jeg argumenterte for i pakistansk TV, at dommen mot Bibi må omgjøres, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer