Krevde faren for millioner

Kafévert holdt som gissel i seks døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||25-åringen ble holdt som gissel i seks døgn, før han ble befridd av bevæpnet politi. Kidnapperne hadde i nesten en uke forsøkt å få utbetalt løsepenger for 25-åringen.

Ifølge tiltalen ble faren to ganger krevd for fem millioner kroner i løsepenger, for at sønnen skulle bli løslatt.

— Får vi ikke pengene innen to dager, dreper vi sønnen din, skal kidnapperne ha sagt til faren ved to anledninger.

Gisseldramaet er omtalte som en av de mest alvorlige kidnappingssaker norsk politi har etterforsket. I denne vurderingen er tidsmomentet tillagt vekt.

— Det var alvorlig fare for at 25-åringen kunne bli drept, slik vi oppfattet situasjonen, sier en kilde til Dagbladet.

Varig skadd En av personene, som ifølge tiltalen holdt vakt over 25-åringen, var påvirket av narkotika da politiet slo til i Lilloseterveien. 25-åringen er blitt påført betydelige alvorlige og varige psykiske lidelser. Dette går fram av uttalelser medisinske sakkyndige har avgitt i saken.

25-åringens bistandsadvokat har på denne bakgrunn varslet et betydelige oppreisnings- og erstatningskrav mot de tiltalte.

Det var familien kontaktet oslopolitiet, som gjennom en meget spektakulær operasjon klarte å befri 25-åringen. Etterforskerne
brukte såkalte utradisjonelle etterforskingsmetoder og elektronisk spaning.

Livredd 25-åring ble kidnappet 25. februar i fjor, og ble befridd av bevæpnet politi 1. mars. Da politiet ransaket leiligheten, fant de en pistol
med 14 skudd i magasinet.

— Jeg var redd for å dø flere ganger, har offeret sagt til politiets etterforskere.

25-åringen ble kidnappet på sin egen restaurant om kvelden av flere personer. Ifølge tiltalen rettet kidnapperne en pistol mot  kaféverten, og beordret ham til å sette seg ned. Deretter skal han ha blitt tvunget inn i en bil og kjørt til Ammerud i Oslo.