Krevde for høye inkassosalærer i 3600 tilfeller

Intrum Justitia mister inkassobevillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kredittilsynet tilbakekalte 28. november 2007 Intrum Justitia AS’ bevilling til å drive inkassovirksomhet. Det skriver Kredittilsynet i en pressemelding. 

Bakgrunnen for beslutningen om konsesjonstilbakekall er at Intrum Justitia AS i flere tilfeller og over tid har begått alvorlige brudd på blant annet inkassolov og -forskrift, senest ved at selskapet i 2006 og 2007 har avkrevd skyldnere for høye inkassosalærer i om lag 3600 tilfeller.

- Ikke tillit

- Det er i utgangspunktet snakk om til sammen 1,5 millioner kroner i for høyt innkrevde salærer, sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til Dagbladet.no.

En klage fra en av selskapets klienter tidligere i år utløste en storkontroll av virksomheten.

- Vi oppdaget to alvorlige tekniske feil i inkassosystemet. Feilene skal ha oppstått i 2006 og ble oppdaget under kontrollen i sommer.

Kravbrev ble sendt ut til feil tidspunkt

Dette førte til at 3600 kunder fikk for høye salærer, samt at kravbrevene ble sendt ut til feil tidspunkt.

- Det er slik at inkassoloven har svært detaljert regler for når og hvor store salærer som kan beregnes. Vår kontroll avslørte alvorlig mangel på oppfølgende kontroll, både når det gjelder implementeringen av systemet og fortløpende undersøkelser under driften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer