Krevde inn narkogjeld med mafiametoder

Familie måtte ha voldsalarm i ett år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 27 år gammel mann fra Tromsø møter tirsdag i tingretten der han må svare for tiltale om rene mafiametoder i forbindelse med innkreving av narkotikagjeld.

Ifølge tiltalen skal 27-åringen lillejulaften 2003 ha stilt opp i en families leilighet sammen med kameraten. Der truet han familien til å punge ut for å dekke narkotikagjelden som de hevdet familiens sønn i tenårene hadde pådradd seg.

– Det dreier seg om rene mafiametoder, og hele familien var fullstendig vettskremte i en lang periode. Det var mange netter i denne perioden da vi overhodet ikke fikk blund på øynene, forteller familiefaren til Nordlys.

– Vi ble utsatt for grove verbale trusler, fremsatt både da de to innkreverne trengte seg inn i huset vårt, og i SMS-meldinger de sendte til oss. Vi har levd et helt år med voldsalarm, forteller han.

Familien betalte til sammen 15.000 kroner før de torde å koble inn politiet. Anmeldelsen resulterte i rask reaksjon fra politiet, og Nord-Troms tingrett ila forbud mot at de to mistenkte oppsøkte eller tok kontakt med familien.

Statsadvokaten har utferdiget tiltale mot begge de to pengekreverne, men politiet har valgt å føre dem for retten hver for seg.

Det har etter det Nordlys erfarer, sammenheng med at den andre tiltalte også er tiltalt for andre voldshandlinger. I forbindelse med saken vil det bli fremsatt oppreisningskrav fra familien på nærmere 100.000 kroner.

(ANB)