Krevde én sexslave per 70 soldater

Dokumenter har dukket opp om den japanske hæren under annen verdenskrig.

TVUNGET: Lee Yong-soo (t.v.), Lee Ok-seon og Gil Won-ok fra Sør-Korea var blant de titusenvis av unge jentene og kvinnene som ble tvunget inn i det såkalte trøstekvinne-systemet og måtte jobbe på bordeller drevet av den japanske hæren under annen verdenskrig. De har saksøkt japanske myndigheter. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon
TVUNGET: Lee Yong-soo (t.v.), Lee Ok-seon og Gil Won-ok fra Sør-Korea var blant de titusenvis av unge jentene og kvinnene som ble tvunget inn i det såkalte trøstekvinne-systemet og måtte jobbe på bordeller drevet av den japanske hæren under annen verdenskrig. De har saksøkt japanske myndigheter. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Historiske dokumenter fra annen verdenskrig beskriver et system i Japan som ble kalt trøstekvinne-systemet, melder nyhetsbyrået Kyodo News, ifølge AP. Dette systemet innebar i praksis at kvinner ble tvunget til å jobbe som prostituerte på bordeller drevet av japanske myndigheter.

I dokumentene går det fram at den japanske hæren ba myndighetene om å tilby én sexslave for hver 70. soldat.

- Bør ha minst 500

De 23 dokumentene ble samlet inn av japanske myndigheter mellom april 2017 og mars 2019, og omfatter blant annet hemmeligstemplede brev fra japanske konsulater i Kina helt tilbake til 1938.

Ifølge Kyodo viser et brev hvordan en japansk generalkonsul skriver til utenriksministeren om hvordan den japanske invasjonen av Kina har ført til en kraftig vekst i prostitusjonen i området med 101 geishaer fra Japan, 110 trøstekvinner fra Japan og 228 trøstekvinner fra Korea.

- For soldatenes skyld bør minst 500 trøstekvinner være her innen slutten av april, skriver generalkonsulen.

Titusenvis

Et annet brev til utenriksministeren fra generalkonsulen i Shandong-provinsen ber om at det blir sendt én kvinne for hver 70. soldat i hæren. Han forklarer samtidig at marinen har bedt om 150 flere trøstekvinner og geishaer, ifølge AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer