Krevde refusjon for privat golf og middag

Kontreadmiral Atle Thorbjørn Karlsvik spilte golf og spiste middag med sin venn, stortingsrådgiver Kjell Arne Bratli, på Forsvarets regning. -  Ubehagelig, sier Bratli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg er en venn av Karlsvik og har kjent ham lenge. Når vi har møttes og spist middag sammen eller tatt en runde golf, har det vært rent privat. Det har ikke vært i noen offisiell sammenheng, sier Bratli til Dagbladet.

Karlsvik granskes nå både av Forsvaret og politiet i Hordaland for økonomiske misligheter. Blant det som granskes er hans reiseregninger.

Ved to tilfeller har han krevd refundert utgifter og vist til møter med «lederen for sekretariatet til Stortingspresidenten».

-  Dette har skjedd uten mitt vitende og jeg synes det er ubehagelig. Dessuten er min tittel på Stortinget rådgiver, sier Bratli.

Kostbare golfsko

Den 19. august 2003 spilte Bratli og Karlsvik golf på Borre Golfbane. Siden Karlsviks bagasje ikke kom fram, kjøpte han nye golfsko, hansker og golfballer for 2015 kroner. Dette ba han om og fikk refundert fra Sjøforsvaret med begrunnelsen:

«Golfrunde avtalt for å diskutere forskjellige saker med lederen for Sekretariatet til St. tings Presidenten på Borre Golfbane.»

-  Det står ingenting i boka mi for den dagen. Kan godt hende jeg har tatt en runde med Karlsvik. Borre er min hjemmebane. Men jeg har bare spilt golf privat sammen med Karlsvik som en venn.

-  At han har ført det opp som noe annet, må han selv svare for, sier Bratli.

Også i januar i år møttes de to vennene til en middag i Oslo. Karlsvik har fått refundert 950 kroner for middagen ført opp som «representasjon med sekretariatet til St. presidenten».

-  Vi har spist middag sammen. Noen ganger har jeg betalt, andre ganger har han betalt. Men det har vært helt private møter og ikke noe offisielt, sier Bratli.

Mye «representasjon»

Dagbladet har gått gjennom reiseregningene til kontreadmiralen. I de to siste åra har han fått refundert over 14 000 kroner for golfspill under sine reiser både i inn- og utland. De fleste golfrundene er ført opp som «velferd med kadettene» som Karlsvik har hatt i egenskap av å være sjef for sjøforsvarets skoler.

Karlsvik har også fått refundert over 50 000 kroner i representasjonsutgifter i 2004 og fram til september 2005. Ved bare et fåtall av regningene har han opplyst hvem han har spist sammen med, slik reglene krever.

Advokat Dag Steinfeldt som representerer Karlsvik ønsket ikke å kommentere Dagbladets opplysninger i går ettermiddag.

RÅDGIVER: Kjell Arne Bratli.
OMSTRIDT KONTREADMIRAL: Atle Thorbjørn Karlsvik har fått refundert betydelige utgifter til blant annet golfutstyr og representasjon, uten alltid å oppgi hvem han har spist med. Her er han på cruise i Karibia.