Vanskelig pengejakt:  Flere selskaper som vil noteres på Oslo Børs sliter med å få den verdsettelsen de ønsker.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Vanskelig pengejakt: Flere selskaper som vil noteres på Oslo Børs sliter med å få den verdsettelsen de ønsker. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Krevende pengejakt truer børsdebuter

Børsvinduet står ikke lenger på vidt gap. - Folk er kritiske, sier KLP-forvalter Niklas Hallberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Meglerhusene i Vika står foran en hektisk måned, med ikke mindre enn syv selskaper som vil noteres på Oslo Børs før fellesferien starter, skriver Finansavisen.

Men ikke alle får de pengene og den verdsettelsen de først håpet på, og før helgen meldte IT-selskapet Cxense at noteringen kan bli utsatt. African Petroleum, som ringte i bjellen før børsåpning på fredag, fikk bare inn vel 30 millioner kroner - en tredjedel av målet.

- Noteringsvinduet er fortsatt åpent i den forstand at prosjekter finnes og blir presentert for markedet, men folk er kritiske, sier porteføljeforvalter Niklas Hallberg i KLP til Finansavisen.

Hogne Tyssøy i Holberg Fondene er selektiv til IPO-er, og har ikke deltatt på noen introduksjoner i år.

- Vi har en kritisk tilnærming til nye case. I mange tilfeller går meglerhusene og investorene bak selskapene ut med altfor aggressive verdsettelser, sier han.

Av selskapene som har sendt søknader til Oslo Børs ligger de fleste på en markedsverdi på mellom en halv og én milliard kroner.

- Det er mange små selskaper, som ikke blir en viktig del av indeksen. Da vil mange investorer kreve stor oppside for å være med, sier Hallberg til Finansavisen.

Flere nyheter Forlenger tegningsperioden
African Petroleum vil gjøre kapitalutvidelse
Cxense søker om børsnotering