Krevende slokkingsarbeid i sprengkulde

Brannmannskaper driver nå etterslokking av brannen i den totalskadde VM-kroa i Karasjok i Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprengkulde hindret slokkingsarbeidet, og tre personer har fått røykskader.

- Det brenner fremdeles i restene av det som var VM-kroa, og det pågår etterslokking på stedet. Slokkingsarbeidet vil fortsette så langt det er mulig utover natt til mandag, sier operasjonsleder Rolf Are Kurthi i Østfinnmark politidistrikt til NTB i 20-tiden søndag.

Karasjok Villmarksmotell og Kro, som på folkemunne kalles VM-kroa, ble helt ødelagt av brannen som ble meldt klokken 8.50 søndag. Ingen personer skal ha oppholdt seg i bygningen da brannen brøt ut, ifølge politiet.

Brannmannskaper og politi rykket raskt ut etter å ha blitt varslet, men fikk problemer med slokkingen fordi brannen utviklet mye røyk, som slokkingsmannskapet antok var giftig. Politiet oppfordret søndag morgen folk i nærheten av brannstedet om å holde seg innendørs på grunn av den sterke røykutviklingen, men utover ettermiddagen avtok røykutviklingen.

Sterk kulde med 32 minusgrader kompliserte slokkingsarbeidet ytterligere.

- Slanger og utstyr fryser, og restene av kroa er fryst inn i is. Arbeidet med å kartlegge brannårsaken vil derfor antakelig ta svært lang tid, sier Kurthi.

Tre brannfolk pådro seg røykskader under slokkingsarbeidet. Ifølge operasjonslederen ble de sendt til legevakten i Karasjok for sjekk, men ingen pådro seg noen alvorlige skader.

Politiet tror brannen startet i et diskotek i motellet.

(NTB)