Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krever 100 millioner for flykaoset

Flyselskapene sender regning til Avinor for ekstrautgifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flyselskapene vil kreve erstatning fra Avinor for ekstrautgiftene som alle forsinkelsene fører med seg.

-Vi har regnet ut at forsinkelsene i luftrommet siden august i år har kostet flyselskapene rundt 100 millioner kroner, sier leder i Flyselskapenes Landsforening, Per Arne Watle, til NRK.

SAS Braathens, Norwegian, Widerøe og en rekke små selskaper har tapt billettinntekter og har hatt ekstrautgifter til hotellovernatting for passasjerer, ekstramannskaper og flytting av personell mellom flyplasser.

For et år siden sendte SAS Braathens et erstatningskrav til Avinor på 15 millioner kroner i kjølvannet av bråket og forsinkelsene etter vedtaket om å flytte flygelederne fra Røyken. Avinor avviste kravet, og SAS Braathens fant vurderte da at de ikke hadde godt nok juridisk grunnlag til å bringe erstatningskravet inn for retten.

Nye EU-regler

Men nye EU-regler som har kommet siden ene gangen, kan ha endret på den situasjonen, mener flyselskapene.

-EU-reglene fra februar i år pålegger oss på erstatte til passasjerene ved store forsinkelser og kanselleringer i henhold til disse reglene uten på ha fått noe tilbake. Det er dette vi nå vil ta videre, sier Watle til VG.

Avinors konsernjurist Eirik Dale mener det vil være uheldig hvis Avinor tar økonomisk ansvar i forhold til den enkelte flypassasjer. Flybilletter og ekstrautgifter med passasjerer som ikke kommer avgårde etter planen, er et forhold mellom flyselskapet og den enkelte passasjer, mener Avinor.

KREVER 100 MILLIONER Nye EU-regler gir flyselskapene håp om at Avinor må betale for forsinkelsene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling