Krever 1.000 fanger løslatt

I bytte mot korporal Gilad Shalit (19).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre palestinske militsgruppene som har kidnappet den israelske soldaten Gilad Shalid (19), krever at Israel stopper offensiven i Gaza og løslater 1.000 fanger, melder Reuters.

Tidligere i uken ba gruppene om at 500 kvinner og barn frigis, og doblingen av kravene viser hvor harde frontene nå er blitt etter at de diplomatiske forhandlingene om løslatelse av soldaten, ikke har lykkes.

Kravet, som ble sendt til flere nyhetsbyråer i natt, inluderer arabiske fanger som ikke er palestinere, trolig i et forsøk på å skaffe seg støtte i den arabiske verden, melder AP.

En talsmann for Hamas´ militante vinge, en av gruppene som har tatt på seg ansvaret for kidnappingen, sier at kravene er betingelsene for å løslate den israelske soldaten.

Israel sier det er uaktuelt å løslate fanger i bytte mot soldaten.

PÅ GAZA: Den israelske offensiven fremholder i påvente av at den kidnappede soldaten Gilad Shalid (19) blir løslatt av de palestinske militante gruppene. Foto: AP
PÅ GAZA: Den israelske offensiven fremholder i påvente av at den kidnappede soldaten Gilad Shalid (19) blir løslatt av de palestinske militante gruppene. Foto: AP Vis mer
KIDNAPPET: Israel nekter å bytte palestinske fanger mot den kidnappede soldaten Gilad Shalid (19).