Krever 11 år for Hosein

Aktor har lagt ned påstand om 11 års fengsel for Gamal Hosein. Hosein er tiltalt for forsettlig drap på sin kone Gry Hosein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, sa i sin prosedyre i Skien og Porsgrunn tingrett at det var bevist utenfor enhver rimelig tvil at Gamal Hosein er gjerningsmannen. Omholt sa også at Gry Hoseins forhold til og utroskap med ektemannens nevø måtte regnes som et åpenbart motiv for drapet. Statsadvokaten mente at Gamal Hosein hadde kjennskap til dette forholdet.

Omholt mente allikevel ikke at det var snakk om et æresdrap, selv om påvirkning fra familien kan ha virket motiverende, melder NRK.

- Kulturelle forhold og æresbegrepet ha vært en del av motivet for et drap, sa Omholt.

Aktor la vekt på at Gamal Hosein har endret sin forklaring flere ganger. Det gjelder både spørsmålet om gatekjøkkenet hadde hatt kunder eller ikke før klokka 16 lørdag 13 januar 2001, og om hvor han kjørte den påfølgende natten.

Omholt trakk også fram en politimanns beskrivelse av Hoseins reaksjon da han fikk meldingen om at Gry Hosein var funnet i Porsgrunnselva.

- Reaksjonen fra den tiltaltes side var langt sterkere på at han ikke var løslatt enn på at hans hustru var funnet død - en hustru han i egen forklaring elsket høyt og inderlig, sa Omholt ifølge NRK.

Omholt ba også om 400 000 kroner i erstatning til hvert av barna, og at faren fradømmes arveretten.

Hoseins forsvarer, John Christian Elden skal prosedere i morgen.

Dagbladet.no)